Gradsko veće odlučilo o raspodeli sredstava za jubileje…

Na 43. sednici Gradskog veća, održanoj 17. januara 2017. godine utvrđen je Predlog odluke o trećim izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji Grada Sombora.

Kako je navedeno u obrazloženju, razlozi za izmene nastali su usled izmena Zakona o prekršajima, kojim su uvedene novine u oblasti propisivanja kaznenih odredaba, odnosno rada i postupanja nadležnih organa lokalne samouprave. Zakonom je prošireno polje primene instituta prekršajnog naloga, kao ekonomičnijeg i efikasnijeg sredstva za procesuiranje prekršaja nego što je postupak pred sudom. Predlog odluke biće upućen na razmatranje i usvajanje Skupštini grada Sombora.

Članovi Veća prihvatili su predlog nadležne Komisije i odlučili o raspodeli sredstava po konkursu za obležavanje značajnih datuma, jubileja, manifestacija i programa pod pokroviteljstvom Grada u 2017. godini.

Veće je Utvrdilo i predlog rešenja o prestanku funkcije direktora JKP „Vodokanal“  Strahinje Šljukića koji je podneo ostavku na funkciju. Veće je utvrdilo i predlog rešenja o imenovanju Jasmine Bobić za vršioca dužnosti direktora  JKP „Vodokanal“. Oba predloga prihvaćena su na sednici Skupštine grada održanoj 17. januar 2017. godine.

Veće je odlučilo i o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Saziv za 43. sednicu Gradskog veća dostupan je ovde – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.