Gradsko veće podržalo Somborsko sportsko leto

Na 71. sednici Gradskog veća, održanoj 7. jula 2017. godine, utvrđen je Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije dela puta Stapar-Sivac. Reč je o deonici o delu puta na području Grada Sombora L-410 do katastarske i teritorijalne granice opštine Kula. Cilj izrade plana je rasterećenje saobraćaja između Grada Sombora i Kule na toj deonici državnog  puta (I b-12) i lakši pristup poljoprivrednom zemljištu.

Gradsko veće dalo je saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vodokanal“ i JKP „Vodovod“ Bezdan za 2017. godinu. Veće je prihvatilo i izveštaj o realizaciji projekata odobrenih po konkursu „LAP ZA MLADE 2016“.

Članovi veća prihvatili su zahtev Sportskog saveza grada Sombora da sa 150.000,00 dinara sufinansiraju manifestaciju „Somborsko sportsko leto“. Cilj manifestacije je sportski angažman dece i omladine za vreme letnjeg raspusta. Ovom manifestacijom biće obuhvaćena deca i mladi školskog i univerzitetskog uzrasta. Sa decom i mladima radiće  deset stručnih lica koja će ih upoznavati sa fudbalom, košarkom, odbojkom, kajakom i drugim sportovima.

Gradsko veće je odlučilo i o drugim pitanjima iz delokruga svog rada.

Izvor: sombor.rs