Honor V40 i zvanično stiže 18. januara, možda i sa Google servisima

Honor je od nedavno i zaista nezavisan od Huawei-ja i službeno će predstaviti svoj novi flagship Honor V40 18. januara. Zna se puno o njemu, ali ono glavno pitanje još čeka odgovor. 

Honor V40 bez ikakve dileme dolazi sa podrškom za 5G mreže. Imaće veliki, po bokovima zakrivljeni ekran sa otvorom selfie kamere u obliku pilule. Biće to 120Hz ekran iako još nije potvrđeno, radiće se o OLED panelu sa čitačem otisaka ispod i u FHD+ rezoluciji. Zna se da će ga pokretati MediaTek-ov Dimensity 1000+ SOC jer Kirin više ni nije opcija. 

Uz kratak video objavljene su i fotografije zaštitne maske koja najavljuje četvrtast modul kamere na leđima, nalik na onaj sa Huawei nova 8 Pro telefona. Hoće li od njega pozajmiti i sastav te quad kamere još se ne zna, ali naverovatnije hoće. U tom slučaju računajte na 64+8+2+2MP kamere i podršku za 4K video. Kapacitet baterije još čekamo, ali zna se da će se puniti 66W žičnim i 50W bežičnim punjačima. 

Ono što nas sve i najviše zanima ostaje još neizvesnim. To je naravno podrška za Google Play servise. Naime, budući da Honor nije na američkoj listi zabranjenih, a sad više nije u vlasništvu Huawei-ja, postoji mogućnost da dobije i Google servise.

Izvor: https://www.itvesti.info/2021/01/honor-v40-i-zvanicno-stize-18-januara.html