fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Hranljive kašice za bebe sa piletinom

Dete jede

Piletina je obično prvo meso koje se uvodi bebama kada počnu da jedu čvrstu hranu. Najbolji izbor je uvek domaća piletina koja je rasla na travi, ali ako nemate šanse da je obezbedite, nemojte da brinete. Sigurno ćete im obezbediti najvalitetnije što možete, a evo na koje načine možete kombinovati piletinu.

Kašica od piletine, krompira i spanaća

Ovo je sjajna kombinacija za vaše dete jer je nutritivno vrlo bogata. Odličan je izbor i kod dece koja pate od anemije jer je spanać carska biljka za hemoglobin.

Potrebno je:

Parče pilećeg belog mesa (otprilike veličine otvorene šake vaše bebe)
Jedan manji krompir
Šaka spanaća
Priprema:

Skuvajte piletinu i krompir zajedno, dok ćete u drugoj šerpici kuvati spanać. Kada se sve dobro skuva, izvucite spanać iz vode i stavite u blender, a onda dodajte piletinu i krompir. Obzirom da krompir i piletina daju gušću smesu kada se izblendaju, a vodu od kuvanja spanaća nije dobro da koristite, naspite malo vode u kojoj se kuvalo mesu kako biste dobili kašicu konzistencije koja odgovara vašem detetu. Dobro je dodati par kapi maslinovog ulja jer na taj način dajemo i dobre masti detetu, što je odlično za razvoj ali i dobar rad stomačića.

Sve izblendajte i poslužite.

Piletina sa bundevom

Bundeve se već mogu videti po radnjama sa povrćem, a idealnu sa za male bebe. Zato ne časite časa nego ih što pre nabavite. Odlična stvar je i što dugo mogu da stoje, pa možete kupiti veće količine i uvek imati pri ruci.

Potrebno je:

100 gr bundeve
100 gr pilećeg belog mesa
Malo parče praziluka (belog dela)
Malo maslinovog ulja
Priprema:

Sve dobro skuvati da bude mekano, a onda staviti u blender u koji ćete dodati i par kapi maslinovog ulja, ali i malo vode u kojoj ste kuvali sastojke ako je potrebno da napravite mekšu smesu koja više odgovara vašij bebi.

Ohladite i poslužite, a beba će sigurno pokazati osmeh zadovoljstva jer je ova kašica vrlo ukusna.

Tagovi:
Pročitajte još: