Humanitarna izložba povodom Međunarodnog dana invalida

U sklopu programa obeležavanja Međunarodnog  dana  osoba sa invaliditetom u opštini Kula je predviđena humanitarna izložba, koju će ljubitelji likovnog stvaralaštva biti u prilici da pogledaju  u  Likovnoj galeriji Kulturnog centra u  Kuli. Humanitarna izložba će biti otvorena 5. decembra u 18 časova, a biće izloženo oko 30 radova.

Udruženje obolelih od multiple skleroze »Zapadna Bačka« Sombor 2006. godine započelo je druženje sa umetnicima kroz organizovanje saborovanja  kojih je do sada bilo četrnaest. Saborovanja su organizovana sa plemenitim, dobrotvornim ciljem.

Na saborovanjima je stvarano neraskidivo prijateljstvo oboleliih i umetnika, stvarana su dela »Ogledala duše«, dela širine srca i nesebičnog gesta pripadanja zajedničkom cilju.

Organizator izložbe je Udruženje obolelih od multiple skleroze »Zapadna Bačka« Sombor i Likovna galerija Kulturnog centra Kula.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.

Izvor: kula.rs