Informatičke obuke za osobe sa invaliditetom

U prvoj polovini decembra 22 osobe sa invaliditetom, sa područja Zapadnobačkog okruga, uključiće se u osnovnu informatičku obuku ECDL, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

U sve četiri opštine Zapadnobačkog okruga u decembru će se organizovati besplatne osnovne informatičke obuke u koje će se uključiti osobe sa invaliditetom. U obuku u Somboru, Apatinu i Kuli uključiće se po 5 polaznika, a u Odžacima 7 polaznika.

Planirano je da edukacija traje 90 časova, a sam program realizovaće se kroz četiri modula: Uvod u računarstvo, Word, Excel i Internet. Na kraju obuke polaznici polažu završni ispit i dobijaju međunarodno priznat sertifikat.

ECDL je međunarodno priznat standard koji se odnosi na poznavanje osnovnih znanja iz oblasti računarstva i informatike. Ovo je ujedno i svojevrsna lična karta svakog tražioca zaposlenja ili zaposlenog na osnovu koga se jasno može videti koliko zna da radi na računarima i u kojim oblastima.

U bukvalnom prevodu, ECDL (European Computer Driving Licence) znači evropska kompjuterska vozačka dozvola. Ove obuke dopunjuju osnovno obrazovanje i pomažu u dobijanju zaposlenja, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Radio Odžaci