fbpx
21°C
Clear sky

Isplata penzija uz posebna ovlašćenja i putem dostave na kućnu adresu

Premijerka Ana Brnabić u konsultacijama sa predsednikom Republike Srbije, donela je odluku da se isplate penzija za građane vrše uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave, saopšteno je iz vlade.

Građani koji nisu nikog ovlastili za podizanje penzija, to mogu od danas da urade posebnim ovlašćenjem za lice koje će to učiniti umesto njih, uz posedovanje svoje i njihove lične karte.
Iznos penzije koji će biti podignut će biti unapred definisan. Primer ovlašćenja koji je izdala Narodna banka Srbije možete preuzeti klikom na link, ali se može sastaviti i u slobodnoj formi.Iznos penzije koji će biti podignut će biti unapred definisan. Primer ovlašćenja koji je izdala Narodna banka Srbije možete preuzeti na linku:

https://www.nbs.rs/internet/latinica/saopstenja/Instrukcija_isplata_penzia.pdf

, ali se može sastaviti i u slobodnoj formi.
U ovlašćenju treba navesti:
lične podatke penzionera,
lične podatke lica koje se ovlašćuje,
broj tekućeg računa,
naziv banke i
iznos koji se isplaćuje.
Ovlašćenje mora biti potpisano!

– Izdavanje ovlašćenja mora se obaviti beskontaktno –

Svi penzioneri koji ne ovlaste drugo lice za podizanje penzije, treba da pozovu kontakt telefon banke u kojoj imaju otvoren tekući račun i da navedu adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a Pošta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije.

Banke će takođe i samostalno kontaktirati ove korisnike putem kontakt centra ili sms porukom od danas, 24. marta kako bi penzioneri što ranije znali na koji način će se isplata realizovati.

Kompletne troškove dostave snosiće Republika Srbija, tako da penzioneri neće imati dodatne izdatke zbog novonastale situacije izazvane virusom COVID-19.

Vojska Srbije i MUP biće na raspolaganju Pošti Srbije tokom raspodele penzija.

Takođe, svi penzioneri koji poseduju platne kartice, mogu je predati osobi od poverenja kako bi izvršila kupovinu za njihove potrebe.

Tagovi:
Pročitajte još: