Isporuka treće tranše humanitarnih paketa za socijalno ugrožena lica

Danas je iz prostorija Crvenog krsta Sombor ka naseljenim mestima počela distribucija treće tranše pomoći za socijalno ugrožena lica, nastanjenih u naseljenim mestima na teritoriji Grada Sombora. Radi se o 550 prehrambenih paketa koje će korisnici socijalne pomoći preuzeti u mesnim zajednicama svog stanovanja. Ovoj distribuciji humanitarne pomoći prisustvovao je zamenik gradonačelnice Grada Sombora Antonio Ratković koji je najavio podelu četvrte tranše sredinom oktobra meseca i poslednje pete tranše pomoći u decembru mesecu za ovu godinu.
„Ovim grad nastavlja da brine o svojim socijalno najugroženijim stanovnicima i siguran sam da ćemo tako i u budućnosti nastaviti. Naravno, kuhinja će da funkcioniše kao i do sada za socijalno ugroženo stanovništvo na teritoriji Sombora, a ovom podelom paketa nastavljamo brigu po selima i salašima“ rekao je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Grada Sombora.
Kao i u prethodnim tranšama, sadržaj paketa je isti, odnosno paketi sadrže po tri kilograma pirinča i šećera, četiri kilograma pasulja, tri litra ulja, testeninu, konzervirano povrće i druge prehrambene potrepštine.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću