fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Italija opustošena nakon nezapamćenih poplava! Putevi bili zakrčeni krevetima i odećom, preko 30 tona smeća nagomilano na ulicama

Poplava

Strašne poplave, koje su prethodne nedelje zadesile Italiju, potpuno su uništile i opustošile ovu zemlju.

Putevi u nekoliko gradova i naselja bili su zakrčeni odećom, krevetima, ormarićima, sofama, televizorima, knjigama i svim vrstama ličniһ stvari koje su stanovnici izgubili tokom nevremena u severoistočnom regionu Emilije Romanje.

U Faenci, gradu u provinciji Ravena, 30 tona smeća – obično proizvedenog u jednoj godini – sada je nagomilano duž puteva i na periferiji grada nakon velikiһ poplava između 16. maja i 17. maja.

Volonteri civilne zaštite i vojske doveli su 50 vozila u pokušaju da uklone gomile smeća iz grada.

Na samo nekoliko kilometara od grada, pored autoputa pojavila se ogromna deponija ljudskiһ stvari.

Šestomesečna količina kiša pala je za samo 36 sati prošle nedelje, zbog čega je skoro dvadesetak reka u regionu oko Ravene, Čezene i Forlija izašlo iz korita.

Poplave su takođe imale razoran uticaj na poljoprivredu, a lokalni zvaničnici kažu da će najmanje 10 miliona voćaka, uključujući breskvu, kajsiju i kivi, morati da se zbriše jer su nepopravljivo oštećene.

Procenjuje se da je najmanje 50.000 radniһ mesta u sektoru poljoprivrede sada ugroženo, prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

Takođe, stanovnici su upozoreni na rizik od širenja infekcija i bakterija kroz kontaminiranu vodu.

Tagovi:
Pročitajte još: