Izabrani predstavnici opštine Odžaci za novu sezonu takmičenja Srbija u ritmu Evrope

Drugu godinu zaredom deca iz opštine Odžaci biće deo takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”.

Audicija za izbor predstavnika opštine Odžaci u novoj sezoni ovog najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja u zemlji održana je danas u svečanoj sali Gimnazije i ekonomske škole u Odžacima.

Pred predstavnicima organizacije “Srbija u ritmu Evrope” nastupilo je dvadesetak dece predstavljajući svoj talenat za pevanje i ples.

Katarina Benka koja je protekle sezone bila učesnica ovog takmičenja odabrana je od strane produkcije da učestvuje i u novoj sezoni, a njoj će se na sceni pridružiti Teodora Tojagić, Teodora Arizanović i Ilija Ljubić.

Direktor programa “Srbija u ritmu Evrope”, Igor Karadarević, kaže da će takmičenje ove godine okupiti 23 opštine i grada.

– Na današnjoj audiciji pokušali smo da Katarini koja već ima iskustva na Prvoj srpskoj televiziji u “Srbija u ritmu Evrope” priključimo što više dece koja su kvalitetna. Ako Odžaci pobede to znači da će sledeće godine imati uživo Prvu srpsku televiziju i decu iz dvadeset gradova. Ove godine imaćemo malo teži zadatak, jer su se priključili veliki gradovi kao što su Kraljevo, Leskovac, Novi Pazar, a iz prethodne sezone ostali su Vranje, Novi Sad, Kragujevac, Sremska Mitrovica i Niš – rekao je Karadarević.

Produkcija takmičenja je organizovala audiciju u Odžacima u saradnji sa opštinskom Turističkom organizacijom i školom domaćinom.

Odabrana deca imaće priliku da svoj talenat unaprede uz pomoć profesora koje će im dodeliti produkcija programa “Srbija u ritmu Evrope”.

Pripreme će trajati šest meseci, do samog finalnog takmičenja koje će se održati u Vrnjačkoj Banji u junu 2019. godine uz prenos na Prvoj srpskoj televiziji.

Pobednik takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” biće odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a opština Odžaci će ponovo imati priliku da glasa i navija za svoje predstavnike.

Izvor: Radio Odžaci