Izabrani savetnici – spoljni saradnici za pružanje stručne podrške u obrazovanju

Na sajtu Ministarstva prosvete objavljeno je rešenje ministra prosvete o izboru 200 savetnika-spoljnih saradnika koji će biti angažovani za pružanje stručne podrške prosvetnim savetnicima i svojim kolegama u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Na konkurs su se prijavila 1432 kandidata, a izabrani savetnici će biti angažovani na poslovima u vezi sa stručno-pedagoškim nadzorom i spoljašnjim vrednovanjem u 2017. godinu.

Za Školsku upravu Sombor izabrano je 26 savetnika-spoljnih saradnika. Među njima su i dve kandidatkinje iz vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije opštine Odžaci, Marija Bjeljac iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu za predmet srpski jezik i Nela Dujić iz PU “Poletarac” Odžaci za stručnu oblast predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Savetnici će biti angažovani za period od 1. februara 2017. do 1. februara 2019. godine.

Izabrani savetnici u obavezi su da savladaju tronedeljnu obuku za pružanje podrške u vršenju spoljašnjeg vrednovanja rada ustanova i stručno pedagoškog nadzora, koju organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.