fbpx
9°C
Clear sky

Izdvajamo: 3 miliona dinara za stare i umetničke zanate u Vojvodini

aktuelno - stari zanati

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je novi Javni konkurs u oblasti privrede i to za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje preduzetnika, mikro i malih pravnih lica od interesa za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti u 2022. godini, a radi očuvanja proizvodnje na način koji ne ugrožava tradicionalnu tehnologiju karakterističnu za ovu delatnost. Sredstva se dodeljuju u iznosu od tri miliona dinara, tačnije po 1,5 miliona za tekuće i kapitalne subvencije. Subvencionisani iznos se odobrava za opremu u visini od najmanje 100.000 do 250.000 dinara, kao i za nabavku repromaterijala u visini od najmanje 80.000 do najviše 200.000 dinara.

Kisić: Neophodno je afirmisati socijalno preduzetništvo

Zakonom o socijalnom preduzetništvu, koji je usvojen u februaru ove godine, postavljeni su temelji za dalji razvoj socijalnog preduzetništva a sledeći važan korak je donošenje Programa razvoja socijalnog preduzetništva, rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić. Kako je saopštilo Ministarstvo za rad ona je na donatorskoj konferenciji posvećenoj daljoj afirmaciji socijalnog preduzetništva u Srbiji, koji su organizovali ovo ministarstvo i Savet za socijalno preduzetništvo istakla da je Srbija donela pomenuti zakon prepoznajući značaj sektora socijalnog preduzetništva i njegov potencijal za dalji napredak društva u celini. Prema njenim rečima tim zakonom je stvoren pravni okvir za dalje podsticanje društveno odgovornog poslovanja, pri čemu se vodi računa o socijalnoj i radnoj inkluziji pripadnika društveno osetljivih grupa i zadovoljenju njihovih potreba.

Milion evra za stambeno zbrinjavanje izbeglica

Direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd Dušan Kovačević potpisao je danas sa predstavnicima izabranih dobavljača ugovore o isporuci 120 paketa građevinskog materijala namenjenih stambenom zbrinjavanju izbeglica, saopštila je Jedinica za upravljanje projektima. Ukupna vrednost ugovora je 1.055.348 evra, a ugovori su potpisani sa preduzećima Vanas doo Beograd, Savić doo Smederevska Palanka i Šeković doo iz Zvečke. Početak isporuke paketa građevinskog materijala krajnjim korisnicima očekuje se krajem septembra. Ona je deo devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa, a bespovratnu pomoć u građevinskom materijalu dobiće korisnici u Rumi, Bačkoj Topoli i Sremskoj Mitrovici.

Er Srbija: Promo cene karata za više od 40 destinacija

Putnici koji koriste usluge Er Srbija će do 2. oktobra moći da kupe karte za više od 40 destinacija po promotivnim cenama, a koje se odnose na putovanja u periodu od 29. septembra do 29. marta naredne godine. „Nakon perioda smanjenog kretanja, usled pandemije korona virusa, putnici se sve više vraćaju putovanjima. Osluškujući njihove potrebe pripremili smo i ovu ponudu. Verujemo da će snižene cene avio-karata putnicima biti samo jedan od motiva da bolje upoznaju sve atraktivne destinacije do kojih leti Er Srbija,” izjavila je viša menadžerka za upravljanje prihodima Er Srbije Maša Vasović.

Vučić: Vreme je da normalna Srbija krene u ofanzivu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se danas malo ko bavi suštinom i dodao da zato najavljuje stvaranje velikog državotvornog i nacionalnog pokreta za opstanak i napredak Srbije, jer je, kako je naglasio, vreme da normalna i pristojna Srbija krene u ofanzivu. “Zato u narednih šest meseci najavljujem rad – osim na ostanku, opstanku, i najvažnijim nacionalnim interesima i na stvaranju velikog državotvornog i nacionalnog poretka za opstanak i napredak Srbije, da se suprotstavimo svim teškim bolestima koje su političkom smislu ophrvale naše društvo”, rekao je Vučić za Pink iz Njujorka.

Tagovi:
Pročitajte još: