Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Brže i efikasnije izdavanje neophodnih dozvola i saglasnosti za privrednike

aktuelno

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović prisustvovala je, zajedno sa potpredsednicom Vlade i ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović i predsednicom EBRD-a Odil Reno-Baso, promociji novih digitalnih servisa koji će privrednicima omogućiti brže i efikasnije dobijanje neophodnih dozvola i saglasnosti u oblasti energetike i zaštite životne sredine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. “Kao deo eUprave, počinju sa radom novi digitalni servisi, odnosno 27 usluga iz nadležnosti Ministarstva rudarstva i energetike, pre svega iz oblasti obnovljivih izvora energije”, navela je ministarka. Ona je dodala da je sprovođenjem aukcija za tržišne premije iz obnovljivih izvora energije (OIE), Srbija pokazala da može da sprovede kompleksne postupke potpuno digitalizovano i transparentno. “Međutim, jednako je važno da to primenimo i na druge procedure koje su važne za privredu i investitore”, navela je Đedović Handanović.

Vučić obilazi rekonstruisani put Studenica-Rudno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi rekonstruisani put Studenica-Rudno i razgovarati sa meštanima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Na putu Studenica – Rudno, napravljen je novi most preko reke Brevine, na mestu starog mosta, koji je u julskim poplavama prošle godine teško oštećen. Novi most dug je 11,5 metara, a širok 5,5 metara i na njegovoj izgradnji su radili radnici JP “Novi Pazar Put”.

Dačić: Uhapšen muškarac koji je vukao povređenog čoveka gliserom

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je uhapšen muškarac koji je svojim gliserom vukao čoveka koji je, nakon što je udario u drugo plovilo zadobio višestruke povrede glave i tela. “Povodom teških telesnih povreda koje je u nesreći na reci Savi, u naselju 29. novembar u Sremskoj Mitrovici zadobio M.P. (39) iz Sremske Mitrovice, uhapšen je S.P. (39) koji je upravljao gliserom kojim je vukao povređeno lice”, naveo je Dačić, saopštio je MUP.

Vučević sa predsednicom EBRD o prioritetnim projektima i saradnji

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso sa kojom je razgovarao o prioritetnim projektima u saradnji. Vučević je zahvalio predsednici EBRD na dosadašnjoj podršci i saradnji i istakao da je Vlada Srbije spremna da nastavi rad na započetim, ali i novim projektima u oblastima energetike, obnovljivih izvora energije, životne sredine, infrastrukture, kao i u sektoru informacionih tehnologija. Premijer je naglasio da regionalno povezivanje kroz pripremljene planove ima za cilj poboljšanje povezanosti, infrastrukture, ljudskih resursa, konkurentnosti, kao i rad na zelenoj agendi i digitalnoj tranziciji.

Tagovi:
Pročitajte još: