fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Kroz četiri kredita Razvojni fond Vojvodine odobrio 21 milion dinara

aktuelno - ulaganje

Razvojni fond Vojvodine kroz četiri kreditna zahteva odobrio je ukupno 21,6 miliona dinara. U informaciji na sajtu Fonda navodi se da je tri kredita u ukupnom iznosu od 20,6 miliona dinara odobreno individualnim poljoprivrednim gazdinstvima za kupovinu poljoprivrednog zemljišta.

Vučić danas na otvaranju rekonstruisanog hotela „Planinka“ u Kuršumlijskoj banji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju rekonstruisanog hotela „Planinka“ u Kuršumlijskoj banji. Početak je zakazan za 12 sati, a nakon otvaranja predsednik će razgovarati sa građanima Mesne zajednice „Merdare“.

Podrška unapređenju položaja nacionalnih manjina u okviru projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“

Unapređenje položaja nacionalnih manjina kroz podizanje svesti o značaju prava nacionalnih manjina, jačanje kapaciteta na lokalnom nivou, kao i uspostavljanje sistema praćenja realizacije Akcionog plana za nacionalne manjine, bile su glavne teme sastanka državnog sekretara Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Rejhana R. Kurtovića, direktora ECMI Vela Petaia i predstavnika Delegacije EU u Srbiji i GIZ-a. Sastanak je održan u okviru projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“ koji finansiraju EU i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Petković: Pitanje imovine nije došlo na dnevni red u Briselu jer Priština odbija da razgovara na tu temu

Ovoliku količinu laži Rade Trajković, izgovorenu na jednom mestu na tajkunskoj televiziji, ni pas sa maslom ne bi pojeo, ocenio je član Predsedništva SNS Petar Petković. “Laž da je Vučić predao imovinu predstavlja vrhunac političkog marifetluka Rade Trajković. Kako je mogao neko da preda imovinu takozvanom Kosovu, kada niko ništa nije ni potpisao, ni dogovorio po tom pitanju, a niti će i u budućnosti. Pitanje imovine bukvalno nije ni došlo na dnevni red u Briselu, jer Priština odbija da razgovara na tu temu”, naveo je Petković u saopštenju.

Na auto-putu Beograd-Novi Sad vozio 212 kilometara na sat

Policija je sat posle ponoći, na auto-putu Beograd – Novi Sad, zbog nasilničke vožnje presretačem zaustavila automobil marke “audi” kojim je četrdesetpetogodišnjak upravljao brzinom od 212 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje brzine 100 kilometara na čas. MUP je saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u Beogradu isključili tog vozača iz saobraćaja, kao i jednog vozača koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Dodeljene diplome za sekretare i asistente režije u Filmskom centru Srbije

U prostorijama Filmskog centra Srbije, juče su svečano dodeljene diplome trećoj generaciji polaznika kurseva za sekretare i sekretarice režije, kao i asistente i asistentkinje režije, deficitarna radna mesta u domaćoj filmskoj i televizijskoj produkciji. Ove kurseve organizuje Filmski centar Srbije u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu, sa ciljem da polaznicima pruže mogućnost da steknu znanja i započnu filmsku i TV karijeru. U trećoj godini održavanja, na ove kurseve u organizaciji FCS i FDU javilo se preko 100 ljudi, od kojih je 20 odabrano da pohađa nastavu. Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, istakao je da u odnosu na prve organizovane kurseve sada postoji ogromna konkurencija i veliko interesovanje ljudi.

Tagovi:
Pročitajte još: