Izdvajamo: Na Divčibarima niče biznis tehnološki park

Na Divčibarima niče biznis tehnološki park

Na planini Maljen, gradi se Maglian – jedinstveni biznis tehnološki park u ovom delu Evrope, sa konceptom coworkinga i colivinga, namenjen IT industriji. Maglian će imati više objekata, a u prvom i drugom će se nalaziti apartmani i koworking prostor, dok će u trećem biti recepcija, restoran, vinski bar, digital kafe, saune, sobe za masaže i tuševi “iznenađenja”, mini konferencijska sala, coworking prostor i određeni broj ekskluzivnih soba. Navode da je izradnja prva tri objekta predviđena za decembar, a početkom sledeće godine biće započeta gradnja centralnog objekta koji će imati bazen i sadržaje predviđene za gejming industriju, e-Sportove. Kompleks Maglian će imati ukupno 72 smeštajne jedinice sa oko 150 kreveta, sa coworking prostorima na više od 1.000 kvadratnih metara i parkovskim jedinicama gde će biti mesta za rad.

Položen kamen temeljac za novu kovid bolnicu u Novom Sadu 

U Novom Sadu na Mišeluku položen je kamen temeljac za kovid bolnicu, treću u Srbiji, a prvu u Vojvodini za te namene, a svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić. Govoreći o važnosti izgradnje kovid bolnice, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je ona nemerljiva, istakavši da oseća zadovoljstvo, jer, prema njegovim rečima, niko ne bi poverovao pre samo nekoliko meseci da će biti izgrađena jedna takva bolnica do početka jeseni.

Ministar finansija: Velika vest za privrednike, dogovor sa DFC

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je napravljen dogovor sa Američkom korporacijom za međunarodno razvojno finansiranje o prvih 400 miliona dolara u sklopu Garantne šeme koje će ta korporacija implementirati u Srbiji sa komercijalnim bankama. Mali je precizirao da su sredstva namenjena mikro, malim i srednjim preduzećima. “To je novac koji će biti usmeren, ne samo na likvidnost tih preduzeća nego i na investicije i podsticanje preduzetništva. To je velika vest za celu našu privredu, za naše građane”, rekao je Mali.

Vlada usvojila Predlog zakona o beogradskom metrou

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici, koji se odnosi na izgradnju beogradskog metroa kao jednog od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata, koji će biti osnov javnog prevoza u glavnom gradu. Ovim zakonskim predlogom omogućiće se brža i jednostavnija realizacija projekta, od procesa pribavljanja zemljišta do izdavanja neophodnih dozvola i ubrzavanja procedure javnih nabavki neophodnih za njegovu realizaciju.

Počeo međustranački dijalog bez stranaca u Skupštini Srbije

U Skupštini Srbije počeo je prvi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga koji se odvija bez prisustva stranaca, a prisustvuje mu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na sastanku su bili predstavnici vladajuće koalicije – SNS, iz SPS-a Ðorđe Milićević i Žarko Obradović, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, PUPS, JS, Predsednik SPAS Aleksandar Šapić, a bili su i predstavnici Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i iz SVM Elvira Kovač.

Predsednik Srbije danas otvara Sektor 4 obilaznice oko Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoriće danas Sektor 4 obilaznice oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo. Otvaranje je predviđeno u 12.00 časova.

“Srbija, otvorena kancelarija”- proizvod za digitalne nomade

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila je novi turistički proizvod „Srbija, otvorena kancelarija“, namenjen putnicima koji žele da posao obavljaju duže van mesta stalnog boravka, a da slobodno vreme koriste za turističke posete. U saopštenju se navodi se da se u vreme pandemije povećao broj onih koji mogu da rade od kuće, kao i tražnja za destinacijama i objektima iz kojih se, uz pomoć brzog interneta, mogu obavljati redovne radne aktivnosti, a odmah posle tih obaveza uživati u lepotama prirode, aktivnom odmoru, gastronomiji, ili obilasku gradova, muzeja, galerija.

Pošta Srbije dobitnik priznanja “Moj izbor” za 2021. godinu

Pošta Srbije dobitnik je priznanja “Moj izbor 2021” u kategoriji transport, u 11. akciji izbora najboljih domaćih proizvoda i brendova koju je sprovelo Udruženje “Moja Srbija” uz podršku Grada Beograda. “Priznanje ”Moj izbor” od posebnog je značaja za Poštu Srbije i njene zaposlene, upravo jer govori o dubokom poverenju potrošača koje poklanjaju Pošti, kao i da nas naši korisnici prepoznaju kako po kvalitetu usluga, tako i po konstantnim naporima na podizanju standarda u poslovanju”, istakao je v d direktora Pošte Srbije Zoran Ðorđević, Ovo priznanje Pošta Srbije dobija četvrtu godinu zaredom.

Vučić: Nemojte ni da sanjate da će Srbija priznati Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Vjosi Osmani i privremenim prištinskim vlastima da i ne sanjaju da bi Srbija mogla priznati nezavisnost Kosova. „Iznenađen sam načinom na koji je sastavljen non-pejper, ali ipak, nije dobar za našu zemlju, iako je mnogo bolji i više nudi od Ahtisarijevog plana“, kaže Vučić i poručuje da ako se oni sada nadaju da bi Srbija prihvatila takvo priznanje Kosova, da ne sanjaju o tome, a kamoli da Srbija stoji iza tako nečeg.

Ministarka Vujović sa predstavnicima “Ziđina” o merama za zaštitu životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je u Palati Srbija sa predstavnicima “Ziđina”, većinskim vlasnikom Rudarsko-topioničarskog basena “Bor”, o koracima koje bi ova kompanija trebalo da preduzme kako bi se zadovoljili standardi u poslovanju koji se odnose na očuvanje životne sredine. “Akcioni plan će precizno definisati sve potrebne mere kako bi se na najbolji način zaštitila životna sredina od zagađenja. Na osnovu ovog dokumenta moći ćemo zajedno da pratimo koje aktivnosti su preduzete i kakav je efekat. Verujem da je ovo dobar mehanizam i da rezultat neće izostati. Važno je da svaka kompanija koja posluje u Srbiji ispuni sve ekološke standarde, a službe Ministarstva su im svakodnevno na raspolaganju kako bismo im pomogli da ostvare ovaj zajednički cilj”, rekla je Irena Vujović.