fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Nove mere vlade povećale prag ulaganja za direktne strane investicije

aktuelno - ekonomija

Izmenama Uredbe za dodelu podsticaja za privlačenja direktnih investicija podignut je prag za minimalno ulaganje, a da bi investitor mogao da računa na pomoć države potrebno je da u investicioni projekat u privredi uloži najmanje 300.000 evra. “Investitori u Beogradskom regionu mogu računati na pomoć države ukoliko planiraju da ulože minimalno 500.000 evra, i zaposle najmanje 50 radnika”, navodi se u Uredbi, objavio je “Službeni glasnik”. Za Vojvodinu, taj minimum je niži i iznosi 400.000 evra, kao i zapošljavanje najmanje 40 radnika.

Vesić: Krajem juna završetak deonice B, rok ne bi trebalo da je pod znakom pitanja

Svi građevinski radovi na deonici B obilaznice oko Beograda trebalo bi da budu okončani do 15. juna, a ona da bude zvanično otvorena tokom juna, izjavio je za “Politiku” ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i istakao da aktuelna slika sa terena ukazuje da taj rok ne bi trebalo da bude pod znakom pitanja. Vesić je naveo da su na delu od tunela “Straževica” do Bubanj potoka izgrađeni najkompleksniji objekti, a veliki deo nove trase auto-puta je asfaltiran od čega je deo obeležen horizontalnom saobraćajnom signalizacijom.

Branbić: Opozicija nema prave informacije ni kada govori o Aleksinom zakonu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je žaljenje što opozicija nema prave informacije kada upućuje kritike na račun vlasti, posebno u slučaju Aleksinog zakona. “Većinu stvari predviđenih Aleksinim zakonom mi smo predložili i usvojili i prošli su Narodnu skupštinu. Ako treba razgovarajte lično sa Draganom Ćorić, autorom zakona i ona će vam reći da smo usvoji čitav niz odredbi, jedino što je ostalo neispunjeno je dečiji ombudsman”, rekla je premijerka u parlamentu. Brnabić je naglasila da su to osetljive i ozbiljne stvari da bi se o njima pričalo na način na koji opozicija to čini.

Upravljačima zaštićenih područja u Vojvodini – 12 miliona RSD za tekuća ulaganja

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg potpisao je  sa upravljačima zaštićenih područja u Vojvodini ugovore ukupne vrednosti 12 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata za tekuća ulaganja. Na ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine podržana su 23 projekta, s ciljem zaštite prirode i očuvanje biodiverziteta, kao i unapređenja stanja zaštićenih područja na teritoriji AP Vojvodine. “U proteklih nekoliko godina pokrenuli smo inicijativu da se na teritoriji AP Vojvodine ojača položaj zaštićenih prirodnih dobara i da se poveća površina koja je pod zaštitom”, istakao je Erceg i podsetio na to da trenutno u Vojvodini ima oko 6,98 odsto proglašenih površina pod zaštitom.

Tagovi:
Pročitajte još: