fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Penzioneri zadovoljni akcijom besplatnih pregleda i najavom penzionerske kartice

aktuelno - srbija

Akcija besplatnih lekarskih pregleda za penzionere realizovana je povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, a u okviru iste mogli su da se obave opšti oftalmološki, ultrazvučni i opšti internistički pregled. Od 1. oktobra, penzionerima će biti omogućeno korišćenje “penzionerskih kartica”, a zahvaljujući kojima će imati pravo na brojne benefiti, prvenstveno popuste i kada je u pitanju kupovina u radnjama i kada je plaćanje računa. Pravo na novu vrstu pomoći države imaće svih 1,7 miliona penzionera, a prijava samo što nije počela.

Vučić doneo odluku o dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je odluku o povećanju broja specijalnih jedinica, objavljeno je u Službenom glasniku. Kako se navodi, odluka je doneta na osnovu člana 24. stav 4. Zakona o predsedniku Republike i člana 17. tačka 3 Zakona o Vojsci Srbije. Kako se navodi, potrebno je izvršiti organizacionu dogradnju mirnodopske i ratne organizacije specijalnih snaga Vojske Srbije do projektovanog brojnog stanja, klao i da će za izvršenje te odluke ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije doneće potrebna akta. odluka će stupiti na snagu danom donošenja, 13. februara 2023. godine.

Železnica Srbije: Ponovo krađa delova kontaktne mreže između Stare Pazove i Inđije

Na deonici brze pruge između Stare Pazove i Inđije, ponovo su tokom noći ukradeni delovi kontaktne mreže, saopšteno je danas iz “Infrastruktura železnice Srbije”. Zbog toga je po desnom koloseku na ovoj relaciji u dužini od oko 500 metara uvedena lagana vožnja, pa vozovi sada na ovom delu brze pruge saobraćaju brzinom od 40 km/sat.

U Novom Sadu otvorene prostorije Udruženja veterana “Košare”, prisustvovao ministar Vučević

U Novom Sadu otvorene su prostorije Udruženja veterana “Košare”, a ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da će taj prostor služiti za edukaciju mladih o sukobima sa Košara, kao i da se nada da će se takvi događaji u budućnosti izbeći. “Drago mi je da je u centru Novog Sada, na Bulevaru Mihajla Pupina preko puta Banovine, otvoren ovaj reprezentativni prostor i da će odisati slogom i jedinstvom i imati jedan potpuno otvoreni koncept, gde će nove generacije, koje ne treba nikada da dožive to što su oni doživeli na Košarama, a nadam se da nikada neće doživeti, razumeti šta se to desilo i zašto se to dešavalo”, rekao je Vučević.

Privredna delegacija Srbije od danas do 17.  februara u Indiji

Državno-privredna delegacija Srbije, na čelu sa državnim sekretarom Ministarstva privrede Milanom Čukićem, boraviće od danas do 17. februara u radnoj poseti Nju Delhiju. Državni predstavnici i privrednici, razgovaraće o unapređenju sardnje, jačanju institucionalnih veza i uspostavljanju direktnih kontakta sa privrednicima u Indiji. U Indiju je otputovalo 20 privrednika iz 14 srpskih kompanija.

Tagovi:
Pročitajte još: