fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Po hektaru 18.000 dinara od države

aktuelno

Svim poljoprivrednim proizvođačima koji su konkurisali za davanja po hektaru u 2023. godini, biće isplaćeno 18.000 dinara, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. Javni poziv za davanja po hektaru raspisan je 7. aprila, a poljoprivredni proizvođači mogu svoje zahteve da podnose do 31. maja. Prvobitan iznos podsticaja za biljnu proizvodnju bio je 9.000 dinara, a današnjim potpisivanjem sporazuma, prvobitan iznos je dvostruko uvećan i iznosi 18.000 dinara.

Skupština Srbije nastavila rad

Skupština Srbije nastavila je danas pre podne sednicu postavljanjem poslaničkih pitanja. Na sednici će se razmatrati vladin izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni. Pored vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji, poslanici će raspravljati i o Izveštaju o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje. Na dnevnom redu je i predlog za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do tragedija, koji je podneo poslanik Radomir Lazović, i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

RGZ: Primena ISO standarda unapređuje digitalnu bezbednost i zaštitu informacija

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je, implementacijom međunarodnih ISO standarda za zaštitu i bezbednost informacija, preduzeo značajan korak ka unapređenju digitalne bezbednosti i sigurnosti podataka građana Srbije. Ova inicijativa, koja se sprovodi u partnerstvu sa Institutom za standarde i tehnologije, ima za cilj usklađivanje usluga RGZ-a sa međunarodnim standardima informacione bezbednosti, zaštite ličnih podataka i kontrole kvaliteta. RGZ ističe da je, nakon uspešno završene obuke zaposlenih, dobio šest sertifikovanih eksperata za implementaciju međunarodnih standarda ISO 27001 i ISO 27701, kao i 20 stručnjaka za sprovođenje kvaliteta poslovanja unutar institucije. Implementacija standarda se nastavlja obukom načelnika službi za katastar, koja započinje danas.

Srpskim privrednicima predstavljen proces proizvodnje angolske kafe

U Privrednoj komori Srbije privrednicima je predstavljena angolska kafa, čiji proces proizvodnje u toj zemlji datira iz 19 veka. PKS je organizovala skup u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Angole, a prisustvovali su ključni akteri Srbije koji posluju u industriji kafe – uvoznici, distributeri i privrednici koji kafu koriste u svojoj proizvodnji. Posle Dubaija, Kaira, Tel Aviva, Ho Ši Mina i Tokija, Nacionalni institut za kafu Angole predstavio je srpskim privrednicima proces proizvodnje angolske kafe, saopštila je PKS.

Tagovi:
Pročitajte još: