Izdvajamo: Podrška projektima za ekonomsko osnaživanje žena

Podrška projektima za ekonomsko osnaživanje žena

U okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti II” raspisan je konkurs za organizacije civilnog društva za podršku projektima koji za cilj imaju unapređenje položaja žena na tržištu rada. U pitanju je projekat koji zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Ministarstvo za evropske integracije i UN Women, uz finansijsku podršku Delegacije EU u Srbiji.

Vučić: U ponedeljak ili utorak još 211.000 fajzerovih vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da u ponedeljak ili u utorak ujutru stiže još 211.000 fajzerovih vakcina. “Kinezi i Fajzer rade kao švajcarski sat, što se tiče isporuka vakcina, svaka im čast. U ponedeljak stiže to, a onda u sledeću nedelju mislim da stiže još 500.000 (kineskih vakcina), ali ajde da ne govorim još ništa”, kazao je Vučić gostujući na B92.

Dačić: Sutra počinju konsultacije sa evroparlamentarcima

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić najavio je da sutra počinju prve konsultacije evropskih parlamentaraca sa poslaničkim grupama stranaka koje se nalaze u parlamentu, da će se ti razgovori održavati onlajn i trajati do 22. aprila. “Nakon toga, oni će da razgovaraju sa van parlamentarnim strankama, a 7. maja će da mi se jave i izveste me šta su razgovarali”, rekao je Dačić.

Selaković se sastao sa Rohanijem

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković danas se u Teheranu sastao sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem. Selaković je Rohaniju rekao da njemu lično veoma važna poseta Iranu i preneo je predsedniku te zemlje pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srbija ima dogovor sa četiri zemlje u koje građani mogu da putuju bez testova

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić, danas je rekao da Srbija ima dogovor sa četiri zemlje u koje građani mogu da putuju bez testova, dok bi razgovori sa Egiptom i Turskom mogli da donesu dobre vesti za srpske turiste. – U ovom trenutku imamo dogovor sa BiH, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Albanijom. Sa Grčkom imamo dogovor da može da se uđe sa PCR testom ne starijim od 72 sata ili sertifikatom o bilo kojoj vakcini. Sa Hrvatskom važi negativan antigenski test, a može da se uđe i sa bilo kojom vakcinom – rekao je Seničić.

Stiže još jedna pomoć od države: Pored stolarije, novac i za ložišta

Pored zamene stolarije u domaćinstvima, koju će država i lokalne samouprave sufinansirati sa polovinom sredstava, u okviru planova unapređenja energetske efikasnosti biće subvencionisana i zamena peći, odnosno individualnih ložišta u domaćinstvima. I ako će tačni iznosi subvencija i kriterijumi za prijavu građana tek biti definisani javnim pozivom, očekuje se da bi kroz ovaj program moglo da bude zamenjeno čak 1,2 miliona ložišta koja trenutno ne ispunjavaju ekološke standarde.