fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Poljoprivrednicima dostupan eID broj za eAgrar

aktuelno - poljoprivreda

Poljoprivredni proizvođači mogu u poštama širom Srbije da uzmu parametre za svoj eID broj, što predstavlja prvi korak za pristup platformi eAgrar. Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu elektronski identitet (eID), objavio je Ministarstvo poljoprivrede.

Vučić sa Pičom: Srbija posvećena očuvanju mira, formiranje ZSO ključno pitanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom i upoznao ga sa pozicijama Srbije u pogledu aktuelne situacije u regionu, posebno na Kosovu i Metohiji. “Naglasio sam da Srbija, kao i uvek do sada, ostaje iskreno posvećena očuvanju mira u regionu, o čemu svedoče i brojne inicijative regionalnog povezivanja čiji je pokretač upravo naša zemlja”, napisao je Vučić na Instagramu buducnsotsrbijeav.

Grenel: Za haos na KiM krivi SAD i Kurti

Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel ocenio je danas da je loša situacija u regionu, a posebno između Beograd i Prištine, rezultat toga što je SAD prepustila inicijativu Evropi u rešavanju kosovskog problema, kao i to ssto premijer privremenih pristinskih institucija Aljbin Kurti ne snosi posledice za svoje postupke. On je rekao da treba pogledati činjenice i uporediti kakva je situacija na KiM bila za vreme Trampa, a kakva sada kada je američki predsednik Džo Bajden.

Vesić: Neophodna su velika ulaganja u rekonstrukciju železničkih pruga

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je jedino trajno i sigurno rešenje kako bi se smanjio rizik od nesreća na prugama njihova rekonstrukcija, a ne samo primena mera. To je, međutim, dodaje, proces koji može trajati godinama i iziskuje velika ulaganja. “Neophodno je uložiti više novca u rekonstrukcije pruga, mada kada su u pitanju nesreće ne možete biti sigurni ni kada su u pitanju potpuno nove pruge, imali ste sudar dva teretna voza u Nemačkoj gde je iscureo amonijak”, rekao je Vesić. On je rekao da je prevoz opasnih materija regulisan posebnim zakonom i pravilnicima, i da je važno da se kontroliše njihova primena te da će istraga pokazati da li je to kontrolisano i kada je u pitanju nedavni akcident kod Pirota, kada je iskliznula cisterna sa amonijakom.

Tagovi:
Pročitajte još: