fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Prihod od turizma porastao na 2,5 mlrd evra

aktuelno - turizam

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma i tom prilikom istakao da je prihod od turizma u Srbiji prošle godine porastao na 2,5 milijarde evra. “Ovo je važan dan za nas. Veliki mislilac Konfučije dao nam je smernicu za svako putovanje. Rekao je: gde god da idete, idite punog srca. Ljudi koji u našu lepu Srbiju dođu otvorenog srca uvek će ovde biti dočekani iskrenom, rekao bih i veličanstvenom dobrodošlicom. Danas, kada je turizam postao jedna od vodećih privrednih grana u celom svetu, čak i ovde kod nas, u Srbiji, moramo da se prisetimo reči Konrada Hiltona: da biste postigli velike stvari, morate da imate velike snove“, rekao je predsednik i dodao da je naša zemlja u poslednjih nekoliko godina napravila velike pomake, jer po prvi put imamo 2,5 milijarde evra prihoda od turizma, dok su ovi prihodi pre 10 godina iznosili 720 miliona evra.

Vesić: Ministarstvo potvrdilo projekat izgradnje obilaznice oko Užica

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je to Ministarstvo potvrdilo urbanistički projekat gradnje obilaznice oko Užica, duge skoro pet kilometara, koja će značajno rasteretiti saobraćaj kroz centar tog grada. Vesić je naveo da će početak obilaznice biti kod mesta Surduk na spoju sa Zlatiborskim putem, iza kojeg je predviđena gradnja mosta preko Đetinje u dužini oko 260 metara.

Vučić danas na otvaranju fabrike Kontinental u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas ceremoniji otvaranja druge fabrike kompanije Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) u Novom Sadu. Otvaranje je predviđeno za 12 časova, saopstila je pres služba predsednika. Vučić je u utorak rekao da je Kontinental druga najveća snabdevačka kompanija za delove u automobilskoj industriji u Evropi, peta u svetu.

Učenici srednjih škola iz Aranđelovca obišli Vojnu akademiju

Učenici tri srednje škole iz Aranđelovca obišli su Vojnu akademiju gde su bili u prilici da se upoznaju sa procesom obrazovanja budućih oficira Vojske Srbije i da obiđu nastavne, smeštajne i sportske kapacitete te visokoškolske ustanove. Srednjoškolce i njihove profesore dočekali su kadeti, njihove starešine i profesori, spremni da odgovore na sva pitanja, ali i predstave život i rad na Vojnoj akademiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Mladićima i devojkama iz Aranđelovca najpre su predstavljeni uslovi aktuelnog konkursa za upis u vojne škole i proces selekcije koji kandidatima predstoji do sticanja zvanja kadeta.

Tagovi:
Pročitajte još: