Izdvajamo: Snažan uticaj e-trgovine i u Srbiji

Digitalna trgovina u Srbiji doživela je ekspanziju, prolazeći kroz različite faze, od prihvatanja novog modela kupovine, pa sve do otvaranja internet prodavnica sa najraznovrsnijom robom. To je dovelo do napretka i proširenja poslovanja i privrede u zemlji tokom pandemije korona virusa. “Asortiman traženih proizvoda putem interneta u vreme pandemije kovida se proširio i preko onlajn prodavnica se poručivalo sve, odeća, obuća, knjige, cveće, igračke, pokloni, pa čak i roba široke potrošnje, kaže sekretar Udruženja za elektronske komunikacije i informaciono društvo u PKS Marjan Stojanović.

Brnabić danas i sutra u poseti SAD

Predsednica Vlade Ana Brnabić, danas i sutra boraviće u poseti Sjedinjenim Američkim Državama. Cilj posete je da se Srbija promoviše kao konkurentna destinacija za investiranje u istraživačko-razvojne i poslovne centre visoko-tehnoloških kompanija. Tokom posete razgovaraće sa predstavnicima njujorškog ogranka organizacije „Young Presidents Organizations“. Planiran je susret i sa direktorima i vlasnicima tehnoloških kompanija, start-ap i VC fondova koje su na sastanak sa predsednicom vlade pozvali predstavnici VC kompanije Betaworks i organizacije Serbian Entrepreneurs, koja okuplja tehnološke preduzetnike srpskog porekla koji žive i rade u SAD i podržavaju jačanje i razvoj start-ap ekosistema u Srbiji.

Danas nastavak dijaloga-Vučić i Kurti sa Boreljom i Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija Kosova, Aljbin Kurti, sastaće se danas u Briselu, na novoj rundi dijaloga Beograda i Priština na visokom političkom nivou. Nova runda razgovora u Briselu predviđeno je da počne u 14 časova bilateralnim sastancima dve strane sa posrednicima EU. Glavni posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine i šef diplomatije EU, Žosep Borelj, pred početak i ovog sastanka obratiće se medijima video porukom u kojoj će izneti očekivanja od razgovora.

Vanredna situacija ne delu opštine Petrovac na Mlavi

Na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina. Štab za vanredne situacije na osnovu analize trenutne situacije na delu područja opštine ugroženom opasnošću izazvanom obilnom kišom u periodu 17. i 18. jula predložio je predsedniku opštine da donese odluku o proglašenju vanredne situacije u naseljima Dobrinje, Vošanovac, Lopušnik, Bošnjak, Tabanovac, Busur i Burovac, koja stupa na snagu 18. jula, navodi se u zaključku Štaba.

Predsednik Srbije uputio telegram saučešća povodom smrti Stekića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti proslavljenog sportiste Nenada Stekića, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike. „Sa velikom tugom sam primio vest o smrti legendarnog Nenada Stekića, proslavljenog sportiste koji je svojim medaljama na brojnim međunarodnim takmičenjima ispisao sjajna poglavlja istorije atletike u našoj zemlji. Svojim rekordima i posvećenošću, ostavio je jedinstven trag u našoj i svetskoj sportskoj areni u kojoj se nadmetao sa najvećim svetskim imenima i sa kojima se upisao u sam vrh ovog sporta. Njegova dostignuća bila su i ostala uzor generacijama mladih sportista. Neka počiva u miru“, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Vučić: Naredni izbori prekretnica za budućnost Srbije, u SNS ima mesta za sve poštene i vredne ljude

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić ocenio je da su naredni izbori, koji će se održati u martu ili aprilu, biti prekretnica za budućnost Srbije, na kojima će se odlučiti hoće li Srbija ići napred ili u prošlost. Naveo je da Pokret socijalista ne vidi kao obične koalicione partnere, već iskrene saborce u borbi za jaku, modernu i slobodnu Srbiju. Takođe, on je naglasio da u SNS-u ima mesta za sve poštene i vredne ljude, kako bi se još snažnije borili za narod Srbije.