fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Srbija kao turistička destinacija sve interesantnija i Holanđanima

aktuelno

Turistička organizacija Srbije (TOS) i nacionalni avio-prevoznik Er Srbija, u periodu od 29. maja do 1. juna, organizuju dolazak predstavnika pet organizatora putovanja iz Holandije, što je dokaz da je njihovim turistima Srbija kao turistička destinacija sve interesantnija poslednjih godina, saopštila je danas TOS. Kako se navodi, tome u prilog govori i značajan rast, sa više od 100 odsto broja gostiju i ostvarenih noćenja holandskih turista. Ističe se da su, nakon dolaska organizatora putovanja iz Кine, Grčke, Turske, Velike Britanije, kao i zemalja bivše Jugoslavije, u Srbiju stigli i partneri iz Holandije, za koje će biti organizovan obilazak Beograda.

Danas proba državne mature, simulacija ispita iz maternjeg jezika

U cilju testiranja sistema za realizaciju državne mature danas je u svim srednjim školama održana proba ovog ispita, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Ovom aktivnošću Ministarstvo prosvete proverava svaki organizacioni segment procesa državne mature – od štampanja testova, njihovog pakovanja u sigurnosne kese, distribucije, rešavanja testova, kontrole, skeniranja u 17 centara, softverskog pregledanja, do mogućnosti elektronskog podnošenja prigovora na rezultate pregledanja testova.

Vučević stigao u garnizon Raška

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević stigao je danas u garnizon Raška gde je razmešten deo snaga Vojske Srbije. Ministar Vučević održaće sastanak sa visokim starešinama Vojske Srbije na kome će biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija.

MUP: Uhapšen sudija zbog sumnje da je iz depozita suda uzeo 35.000 evra

U nastavku borbe protiv visoke korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su sudiju Višeg suda u Nišu I. B. (54) zbog sumnje da je zloupotrebom službeno položaja sebi pribavio skoro 35.000 evra i više od 120.000 dinara. Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, on se sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja. On se sumnjiči da je od 1. januara 2014. do novembra 2019. godine, dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, prekoračio granice svog službenog ovlašćenja i u dvanaest krivičnih predmeta zahtevao od radnika računovodstva navedenog suda da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima, sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet.

Tagovi:
Pročitajte još: