fbpx
9°C
Clear sky

Izdvajamo: Usvojen izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom

aktuelno - aleksandar vučić

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su sinoć , na posebnoj sednici o Kosovu i Metohiji, izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim prištinskim institucijama. Izveštaj je na sednici predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, između ostalog, poručio da Srbija neće ni posredno ni neposredno priznati jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne srpske pokrajine. Vučić je tokom sednice odgovarao na pitanja narodnih poslanika o Kosovu i Metohiji, ali i o drugim temama.

Vučić danas na otvaranju radova na autoputu Bijeljina-Rača

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanosti povodom početka izgradnje deonice auto-puta Bijeljina-Rača. Svečanost će početi u 9 časova u mestu Velika Obarska kod Bijeljine, najavljeno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike. Deonica Bijeljina-Rača u Republici Srpskoj nastavak je auto-puta od Beograda ka Sarajevu.

Vlada: Minimalna zarada u 2023. biće 40.020 dinara mesečno

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici Odluku o visini minimalne cene rada u 2023. godini, kojom se minimalna cena rada od 1. januara uvećava za 14,3 odsto, odnosno sa 201,22 dinara po radnom času na 230 dinara, što znači da će prosečna minimalna zarada iznositi 40.020 dinara mesečno. Reč je o rekordnom povećanju minimalne zarade, koja će po prvi put preći 40.000 dinara, a posebno je važno što je postignuto da minimalna zarada realno raste više nego što raste inflacija, kako bi se očuvao, ali i poboljšao, kvalitet života građana Srbije.

Momirović: Put NS-Bačka Palanka biće gotov do proleća

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Novi Sad – Bačka Palanka na deonici od 17,5 kilometara između Bačke Palanke i Begeča i najavio da bi sve trebalo da bude završeno do proleća. Radovi su podeljeni u četiri faze, tako što je u prvoj fazi planirana izgradnja kružne raskrsnice na početku obilaznice oko Bačke Palanke, dok su u drugoj fazi u toku radovi na rekonstrukciji puta od kružne raskrsnice na početku obilaznice oko Bačke Palanke do nove kružne raskrsnice na ulazu u naselje Gložan u dužini od 10,2 kilometra.

BG sajam u prethodnih 85 godina imao 65 miliona posetilaca

Beogradski sajam je, sa statusom najveće sajamske institucije u regionu i jedne od najdugovečnijih u svetskim razmerama, obeležio jubilej 85 godina postojanja i otvaranja kapija njegove prve sajamske manifestacije, i do sada je ugostio 65 miliona posetilaca i primio 520.000 izlagača iz 180 država. Prvi beogradski sajam svečano je otvoren i održan od 11. do 23. septembra 1937. godine na sadašnjem Starom sajmištu. Od početka te prve sajamske manifestacije 11. septembra 1937. pa do danas Sajam je organizovao više od 3.400 sajamskih manifestacija različitih profila i formata, koji su u proseku privlačili po dvadesetak hiljada ljudi.

Tagovi:
Pročitajte još: