Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Vlada Srbije produžila ograničenje cene derivata nafte do kraja novembra

aktuelno

Vlada Srbije produžila je uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja novembra. Izmenjena Uredba usvojena je na sednici Vlade u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, a imajući u vidu da je tržište derivatima nafte i dalje nestabilno, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Vučić: Građani nemaju razlog za brigu, Srbija napreduje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je građanima Srbije da ne treba da brinu i da imaju sigurnu budućnost, jer se vlast ponaša dovoljno odgovorno, ozbiljno i marljivo. Kako je rekao za TV Pink, za aktuelnu vlast to nije pitanje opstanka na vlasti, već pitanje budućnosti, ali i pitanje ocene za 30 i 40 godina šta je to što su za svoju zemlju uradili. “U skladu sa tim, nikada nećemo ugroziti vitalne nacionalne i državne interese, ali ćemo uvek umeti da vodimo računa o napretku u ekonomskom razvoju Srbije i mislim da je to nešto što je za ljude najvažnije. Da im unese spokoj u domove i da mogu da razmišljaju na najlepši način gde će da slave i Svetog Nikolu, i Božićne praznike, i novogodišnje praznike”, poručio je Vučić.

Ministarka Miščević, Pjer Košar i Emanuele Žiofre uručili diplome studentima za najbolji rad o EU

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre dodelili su diplome srpskim i francuskim studentima nagrađenim na konkursu za najbolji studentski rad o EU. Miščević je rekla da su se studenti i u Francuskoj i u Srbiji bavili temama kao što su pitanja francusko-srpskih odnosa do onih koje se odnose na pojavu dezinformacija u sajber prostoru.

SNS početkom naredne nedelje odlučuje o nazivu izborne liste

Srpska napredna stranka (SNS) početkom naredne nedelje odlučivaće o nazivu izborne liste sa kojom će nastupiti na predstojećim izborima kao i o tome ko će se na njoj naći, saznaje Tanjug. Prethodno je predsednik SNS Miloš Vučević tokom obeležavanja stranačke slave Svete Petke obraćajući se okupljenima više puta naglasio da SNS želi da pokaže “brigu prema svom narodu” i da su narod i ljudi naša snaga i kako “Srbija ne sme da stane”.

Tagovi:
Pročitajte još: