Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Vučić-NBS kupila još pet tona zlata, to je dodatak finansijskoj sigurnosti

aktuelno

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Narodna banka Srbije u petak kupila još pet tona zlata i za to je plaćeno 350 miliona evra i da sada Srbija ima 46,5 tona zlata u vrednosti od više od 3,3 milijarda evra. “To je dodatak finansijskoj sigurnosti koju smo već obezbedili, hoćemo da budemo sigurni i u najteža vremena. I zato sam rekao, tek ćemo da kupujemo i da kupujemo zlato svakim viškom novca koji budemo imali, da time dodatno osiguramo naše rezerve, da se time osiguravamo za teška vremena koja nam predstoje, a koje ja kao predsednik Republike predviđam“, rekao je Vučić na TV Pink i čestitao guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković zbog toga.

Begović sa predstavnicima EBRD obišla Naučno-tehnološki park Beograd

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović zajedno sa ministrom za javna ulaganja Darkom Glišićem sastala se sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso, kako bi razgovarali o oblastima dalje saradnje sa akcentom na razvoju naučno-tehnoloških parkova u Republici Srbiji. Ministarka Begović istakla je da je EBRD do sada bila od izuzetnog značaja zbog podrške koju pruža projektima koji se tiču razvoja inovacionog ekosistema u Republici Srbiji, a pre svega kada je u pitanju izgradnja naučno-tehnoloških parkova, a sada i kada govorimo o izgradnji BIO4 Kampusa, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Vučević i Žiofre o reformskoj agendi, infrastrukturnim projektima i energetici

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadorom Emanuelom Žiofreom o reformskoj agendi u procesu evrointegracija, infrastrukturnim projektima i energetskoj bezbednosti, kao i planiranju razvojne pomoći Evropske unije Srbiji. Vučević je istakao da za Srbiju punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta i izrazio uverenje da će podrška i saradnja s partnerima iz Evropske unije dati dodatni podstrek za nastavak reformi. Kada je reč o reformskoj agendi u kontekstu Plana rasta za Zapadni Balkan, Vučević je naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena ispunjenju zadatih ciljeva do 2027. godine.

Brnabić: Dobro je da građani vide pravo lice Stranke slobode i pravde

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je da je dobro da svi građani Srbije vide, kako je navela, “pravo lice” Stranke slobode i pravde (SSP), jer nigde u saopštenju koje je ta stranka objavila nema osude reči novinara Srđana Škora o sinu predsednika Srbije Danilu Vučiću. “Dobro je da svi naši građani vide pravo lice Đilasove stranke. Nema osude užasnih reči Srđana Škora o Danilu Vučiću, nema poziva da se ovakve stvari ne rade i stava da ovako nešto nikada ne sme biti prihvatljivo. Ima samo licemerja – ‘Đilasu lopove’ je pretnja i uznemiravanje Đilasove dece, a ‘Danila treba tuširati uranijumom’ je dozvoljeno i dobrodošlo kritičko mišljenje. Kako rade, tako im i narod na izborima vraća. Niko ne želi da živi u Srbiji mržnje i podela kakvu žele Đilas, Šolak, Bakić, Škoro i slični”, napisala je Brnabić na svom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Tagovi:
Pročitajte još: