fbpx
2°C
Broken clouds

Izdvajamo: Za kreativnost u turizmu 200.000 evra bespovratno od EU

aktuelno - turizam

Evropska unija će dodeliti bespovratna sredstva za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i kulturnog nasleđa. Ukupna finansijska podrška iznosiće više od 200.000 evra, od kojih će biti nagrađeno 12 projekata u šest opština i gradova u Srbiji. Namena ovih projekata je da na inovativan i održiv način obogate turističku ponudu i time doprinesu ekonomsku osnaživanju lokalnih zajednica, navedeno je u saopštenju EU INFO mreže.

Vučić: Znam šta je moja dužnost ako treba da kupim vreme za državu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je ovo njegov poslednji mandat na funkciji predsednika Srbije, da se ne bi libio da podnese ostavku ako bi trebalo da kupi vreme za državu, ali je dodao da sada nije vreme za to. “Ne mislim da je bilo koji čovek isuviše važan za neku državu. Mi smo svi smrtni i zna se na koliki period možemo da budemo izabrani”, rekao je Vučić na pitanje da prokomentariše to što se juče pominjalo u javnosti da bi u jednom trenutku mogao da se odluči za ostavku i da li je to zaista opcija. “Ovo je svakako poslednji mandat, znam šta je moja dužnost, kada je u pitanju država, bude li potrebe da na bilo koji način sačuvam državu i da joj u nekom trenutku kupim neko vreme ne bih se libio”, rekao je predsednik i dodao da sada nije trenutak za to.

Dačić danas u Briselu sa evropskim zvaničnicima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće danas u Briselu, gde će se sastati sa evropskim zvaničnicima. Dačić će se sastati sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson i predsednikom Komiteta za spoljnu politiku Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Odbor za finansije dao saglasnost za učešće u programu EU “Carina”

Skupštinski Odbor za finansije dao je danas saglasnost Vladi Srbije da prihvati da se Sporazum između Evropske unije (EU) i Srbije o učešću Srbije u programu EU “Carina” o saradnji u oblasti carina privremeno primenjuje do njegovog stupanja na snagu. Cilj ovog programa, kako je na sednici Odbora pojasnila pomoćnica ministra finansija za carinski sistem i politiku Snežana Karanović, jeste da se pre svega pruži podrška carinskoj uniji i carinskim organima u zajedničkom radu i delovanju kako bi se zaštitili finansijski i ekonomski interesi, osigurala bezbednost i sigurnost i suzbila nefer i nelojalna trgovina uz istovremeno olakšavanje zakonitih poslovnih aktivnosti.

Vučić: Našli smo novo nalazište zlata – u prvih 100 u svetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Srbiji pronađena još jedna lokacija sa zlatom, na kojoj ga ima mnogo više nego u Žagubici. “To je jedan od prvih sto najvećih nalazišta zlata u celom svetu, a možda i boljih nego u celom svetu”, rekao je predsednik i dodao da ne može da precizira gde se to mesto nalazi, jer bi se svi tamo sjatili. On je dodao da tačnu lokaciju znaju samo on i još jedna osoba.

Tagovi:
Pročitajte još: