Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Za podršku mladim poljoprivrednicima dodeljeno 148 miliona dinara

Aktuelno

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je dodelu ugovora, u vrednosti 148 miliona dinara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji su nosioci poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina. Bespovratna podsticajna sredstva su dodeljena na osnovu konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini, koji su prvi put registrovali gazdinstvo u periodu od 1. aprila 2024. godini, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade. Ugovore je korisnicima uručio podsekretar Aleksandar Panovski, koji je rekao, da je od momenta kada je prvi put objavljena ova konkursna linija 2017. godine, namera Pokrajinske vlade bila da preko resornog sekretarijata pomogne mladim poljoprivrednicima u izazovima prilikom njihovog započinjanja poslovanja u ovoj značajnoj privrednoj grani.

Mesarović: Modernizacija i unapređenje infrastrukture doprinosi privrednom napretku

Mnistarka privrede u Vladi Srbije Adrijana Mesarović učestvovala je na okruglom stolu “Povezanost na koridoru 10” na kome je, u diskusiji sa predstavnicima kompanija o izazovima i potencijalima o povezanosti, logistici, transportu i lancima snabdevanja na pomenutom koridoru, istakla ključnu ulogu ovih sektora u privredi naše zemlje. “Koridor 10 doprinosi ekonomskom razvoju Srbije, ubrzanju tranzitnog saobraćaja i međunarodnih trgovinskih tokova, kao i prevoza putnika. Neophodno je ulaganje u modernizaciju i unapređenje infrastrukture kako bi se olakšao transport robe i ljudi, što će doprineti povećanju konkurentnosti privrede”, rekla je ona.

Vučević: Zabrinut sam zbog dešavanja u regionu

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je veoma zabrinut zbog dešavanja u regionu, kao i da se, posle donošenja rezolucije o Srebrenici plaši onoga što bi moglo da se dešava od jeseni ili 2025. kada očekuje “rafale inicijativa” da treba da se promeni Dejtonski sporazum. On je za Juronjuz rekao da ne zna šta je to tačno donelo usvajanje rezolucije. “Nije donela ništa bolje u odnosima. Šta je smisao rezolucije, bojim se da je to ono što nam sledi s jeseni ili 2025., kada ćemo čuti rafale inicijativa da treba da se promeni Dejtonski sporazum. Ja da sam Bošnjak prigrlio bih Srpsku, a to što je karakterišete kao genocidnu tvorevinu šaljete terate je od sebe”, rekao je Vučević. Na pitanje šta je bila suština nedavno održanog Svesrpskog sabora Vučević je rekao da su to sabornost, zajedništvo i odgovor politički racionalan i odgovoran na sve aktuelno i ono što dolazi.

Proglašeni najbolji predstavnici najmanjeg biznisa, ”Junaci mikro biznisa 2024″

U Privrednoj komori Srbije (PKS) proglašeni su najbolji predstavnici najmanjeg biznisa, koji zapošljavaju do pet ljudi ”Junake mikro biznisa 2024”, i uručene su im novčane nagrade. Najbolje preduzetnike tj. junake mikro biznisa, birao je dnevni list “Blic” i “3Bank” uz podršku PKS-a. Stručni žiri ove godine odabrao je šest najboljih preduzetnika, od kojih su za pobednike proglašena tri i njima su uručene novčane nagrade u iznosu od 200.000, 300.000 i 500.000 dinara. Pobednik, kome je pripao ček od 500.000 dinara je “Bobist nameštaj”, odnosno izrada nameštaja po meri iz Šida, dok je druga nagrada i ček na 300.000 dinara pripao proizvodnji odeće iz Vladičinog Hana,”Đokić-S”, a trećeplasirani i nagrada od 200.000 dinara pripala je proizvodnji kartonske ambalaže “Kartonprodukt” iz Inđije. Proglašenju pobednika prisustvovao je i ministar finansija Siniša Mali koji je obraćajući se finalistima rekao da su dobre ideje i dobra preduzeća, odnosno preduzetnički duh ono što čini Srbiju boljom i da zato država mora da ih podržava.

Gašić čestitao Orliću: Uveren sam ćeš se uspešno suočiti sa izazovima koji te očekuju

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je čestitku Vladimiru Orliću povodom imenovanja na dužnost direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Gašič je, kao ministar odbrane i bivši direktor BIA, izrazio uverenje da će Orlić “svojim iskustvom, stručnošću i posvećenošću” uspešno voditi agenciju i doprineti bezbednosti zemlje. Naglasio je da je BIA ključna institucija koja služi interesima Srbije i svih njenih građana i dodao da je uveren da će se Orlić uspešno suočiti sa izazovima koji ga očekuju.Tagovi:
Pročitajte još: