Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Zaustavna traka na bivšem autoputu kroz Beograd vozna za sva vozila

aktuelno

Sva vozila od subote, 6. jula mogu slobodno da koriste nekadašnju zaustavnu traku kao voznu na delu moto-puta M11, odnosno bivšeg auto-puta koji prolazi kroz Beograd, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. On je u objavi na svom Instagram nalogu napisao da se zaustavna traka može koristiti kao vozna na deonicama: petlja Bežanijska kosa – petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar – petlja Geneks, petlja Geneks – petlja Arena, kao i petlja Arena – petlja Sava Centar. Zaustavna traka je vozna i na deonicama petlja Autokomanda – petlja Dušanovac, petlja Dušanovac – petlja Medaković u smeru ka Nišu, kao i petlja Autokomanda – petlja Hitna Pomoć, petlja Sava Centar – petlja Arena, zatim petlja Arena – petlja Geneks, petlja Geneks – petlja Tošin Bunar, i petlja Tošin Bunar – petlja Bežanijska kosa u smeru ka Šidu.

Vučić: Borićemo se i izboriti za normalnu Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je, povodom izjave novinara Srđana Škora o njegovom sinu Danilu, da javnost, tužioci i policija godinama ćute na izgovorene laži i poručio da će se boriti i izboriti za normalnu Srbiju. “Godinama izgovaraju najgore i najteže reči. Ćuti javnost, ćute tužioci, policija, sudovi. Danas su rekli da će uranijumom da posipaju mog sina. Nije više dete, ali će uvek biti moj sin. I ne dam i nikada vam neću dati da to učinite bilo čijem detetu u Srbiji. Borićemo se i izboriti za normalnu Srbiju”, napisao je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Ministarstvo: Emitovanjem izjava Škora narušen javni interes u oblasti informisanja

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić najoštrije osuđuje zastrašujuće i morbidne stavove Srđana Škora o sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrečene u emisiji emitovanoj u programu KTV, saopštilo je danas Ministarstvo informisanja i telekomunikacija. Kako se navodi, Ministarstvo ukazuje i na to da je emitovanjem apsolutno neprimerenih i neprihvatljivih stavova Srđana Škora u programu KTV grubo narušen javni interes u oblasti javnog informisanja utvrđen Zakonom o javnom informisanju i medijima, posebno član 86. navedenog propisa kojim se zabranjuje govor mržnje, kao i član 90. koji štiti dostojanstvo ličnosti.

Glišić: Opozicija u Srbiji koristi decu za političku borbu

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke(SNS) Darko Glišić izjavio je da niko u svetu ne radi ono što radi opozicija u Srbiji, a to je da koristi decu u svrhu političke borbe, da stavlja metu na čelo deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dodajući da se nada da će tužilaštvo početi da procesuira takve slučajeva. Reagujući na izjave opozicionog političara Srđana Škora, Glišić je na TV Pink rekao da su to monstruozne pretnje na račun dece Aleksandra Vučića i da to nije prvi put. “Mlađeg sina bi da mu zatvore u šahtu, ćerku bi da mu siluju. Starijeg sina, već ne znam koji put, etiketiraju i stavljaju mu metu na čelo. Ja se samo nadam da će jednom neko da se seti da procesuira ljude kojima ni deca nisu svetinja”, rekao je Glišić.

Na FDU danas počinje upis studenata u prvu godinu osnovnih studija

Na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu danas i sutra biće obavljen upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija 2024/2025. godine. FDU ove godine upisuje 96 studenata na prvu godinu osnovnih akademskih studija, od kojih se 61 finansira iz budžeta, dok je 35 studenta na samofinansiranju. Upis na odseke Menadžment kulture i medija i produkcija pozorišta, gluma, pozorišna režija, dramaturgija i vizuelni efekti, animacija i gejm art je od 09.00 do 12.00 časova.

Tagovi:
Pročitajte još: