Izložba „Energija prirode“ Aleksandra Spasića u KC „Laza Kostić“

Izložba „Energija prirode“, Aleksandra Spasića, otvorena je u Maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“, u Somboru. 

 „Priroda je kao tema, za mene, provokativna sama po sebi, jer je u neprestanoj promeni, a sa druge strane traje, uprkos uslovima koji je menjaju. Lepoga nema samo u umetnosti, već i svuda oko nas. U prirodi nema duha, ali kada prirodu posmatramo, mi je na neki način produhovljujemo, unosimo u nju deo svog duhovnog stava. Predmet mog istraživanja magija i lepota u prirodi, bio bi sam ritam prirode koji se ispoljava u smeni dana i noći“, rekao je Aleksandar.

Rođen je 25. aprila 1992. u Leskovcu. Završio je Srednju umetničku školu „Škola za tekstil i dizajn“, a diplomirao je na Visokoj strukovnoj školi za tekstil i dizajn u Leskovcu. Samostalno je izlagao pet puta. Trenutno je student na specijalističkim strukovnim studijama, na Visokoj tehnološkoj umetničkoj školi, u Leskovcu. Učestvovao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i kolonijama.

Postavka izložbe dostupna je posetiocima, u toku novog radnog vremena, Galerije KC „Laza Kostić“, radnim danima od 8 do 14 časova i subotom od 9 do 13 sati. Izložba će biti postavljena do 20. decembra.