Izložba skulptura Isidore Miljanić

U petak, 15. novembra, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba skulptura umetnice Isidore Miljanić iz Vrbasa. Izložbu će otvoriti doktor likovnih umetnosti, galeristkinja Silvia Jelačić. Program počinje u 18 časova, kada će nastupiti Etno grupa Avaz iz Vrbasa, pod rukovodstvom Marka Aleksića. Grupa je osnovana u julu 2018. godine, a njen član od osnivanja je i Isidora Miljanić. Postavka će biti otvorena za sve ljubitelje umetnosti dve nedelje.
Dualizam u skulptorskoj formi, bio je i naziv njenog Master rada, a kroz svoje likovno stvaralaštvo želi da i na publiku prenese svoju ljubav prema prirodi. Primarni materijal za njene skulpture je drvo, koje koristi na specifičan način, težeći da ne naruši njegovo prirodno stanje.
Pored skulptura, na izložbi će biti izložena i serija crteža na staklu “Beleženje trenutka”, na kojima su prikazani godovi, a cilj je da se trajno sačuva trenutak u kom je pronađeno određeno drvo.
Isidora Miljanić je rođena je u Vrbasu, gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju „Žarko Zrenjanin“. Osnovne studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek vajarstvo, u klasi profesora Tomislava Todorovića, a prošlog meseca i master studije u klasi profesorice Mirjane Blagojev.

Izvor: kula.rs