Izvučeni parovi Kup takmičenja za kuglaše i kuglašice

Juče su, u prostorijama Kuglaškog saveza Srbije, izvučeni parovi 1/8 i 1/4 finala Kup takmičenja Srbije. U konkurenciji kuglašica, u četvrtini finala, Apatinke će igrati sa novosadskom Vojvodinom i to je duel dve ekipe iz gornjeg dela superligaške tabele, pa je nezahvalno unapred prognozirati pobednika.

Kod muškaraca prolaz u četvrtinu finala kuglaši Apatina i Korduna iz Kljajićeva potražiće kroz susrete sa Vojvodinom iz Bačkog Gradišta, odnosno Bačkom iz Novog Sada. Ukoliko Apatinci eliminišu Vojvodinu, dočekuje ih ekipa Beograda, a Kordun ako bude bolji od Bačke, sastaće se sa beogradskom Crvenom zvezdom.

Kup susreti se igraju na neutralnim kuglanama, osim ako je žreb odlučio da se sastanu dve ekipe iz istog mesta. Poznat je termin odigravanja mečeva za ulazak u četvrtinu finala, to su 14. i 15. decembar, ali se još nije donela odluka o mestu gde će se odigrati, dok će se susreti četvrtine finala igrati 21. i 22. decembra. Polufinale i finale igra se sledeće godine, po završetku sezone, i svi igraju na jednom mestu.

Jovan Banjac