Jabukovo sirće

Najbolje i najzdravije jabukovo sirće je ono neprerađeno – nefiltrirano i nepasterizovano jabukovo sirće. Ono veoma pozitivno deluje na neke od zdrastvenih togoba.

Jabukovo sirće može pomoći da nam se otčepi nos, zato što sadrži dosta kalijuma koji razređuje sluz i tako pomaže da se raščiste disajni putevi. Takođe, kod upale grla, jabukovo sirće pomaže da se ubaže simptomi.

Naučna istraživanja su pokazala da jabukovo sirće može da poboljša osetljivost na insulin kod insulinske rezistencije ili dijabetesa tip 2! Za one koji nastoje da regulišu nivo šećera u krvi dobro je da uključe jabukovo sirće u svakodnevnu ishranu.

images (1)

Obično se misli da je vraćanje želudačne kiseline i gorušica posledica previše želudačne kiseline koja se vraća u jednjak, ali je baš obrnuto. Vraćanje kiseline je posledica nedostatka želudačne kiselina i manjka enzima i korisnih bakterija, što na kraju ometa pravilno varenje hrane. Da bi se popravila pH želuca i podstaklo dobro varenje, preporučljivo je popiti kašiku jabukovog sirćeta u čaši vode 5 minuta pre obroka. To će doprineti da se nakon obroka gorušica smanji.

Piše: Vanja