Javni izvršitelji sve aktivniji u procesu naplate dugovanja

JKP „Energana“ Sombor obavlja procese rada ne samo u toku grejne sezone, nego i u letnjim mesecima. Da bi mogla spremno da uđe u grejnu sezonu i svojim korisnicima obezbedi najviši nivo usluge, neophodno je da se izvrše svi planirani remonti. Priprema sistema za narednu grejnu sezonu podrazumeva remonte na sistemu za proizvodnju, kao i na sistemu za distribuciju toplotne energije. Održavanje sistema zahteva novčana sredstva koja JKP „Energana“ Sombor  obezbeđuje izdavanjem i naplaćivanjem računa od strane svojih korisnika. JKP „Energana“ Sombor je u više navrata obaveštavala korisnike da izvrše uplate po osnovu dospelih obaveza, kako ne bi ušli u proces utuženja i upućivanja njihovih predmeta kod javnih izvršitelja.

Dugovanja za isporuku toplotne energije korisnika sistema daljinskog grejanja se smanjuju, ali nedovoljnom brzinom pa smo intenzivirali naplatu naročito kod velikih dužnika. Objedinjavanjem predmeta koji su bili kod više izvršitelja, stvoreni su uslovi da se dug višegodišnjih dužnika naplati i prodajom nepokretnosti. JKP „Energana“ Sombor ima obavezu, ali i odgovornost prema korisnicima koji redovno izvršavaju svoje obaveze, pa će se u narednom periodu potruditi da naplati svoja potraživanja od dužnika putem javnih izvršitelja – izjavio je direktor JKP „Energana“ Sombor Aleksandar Čorak.

Apelujemo na korisnike daljinskog sistema grejanja da regulišu svoja dugovanja, jer će JKP „Energana“ Sombor, od 1. septembra, svoja potraživanja naplatiti tužbama preko  javnih izvršitelja. Moramo upozoriti dužnike troškovi izvršenja nisu mali i kreću se od 5.000 do 10.000 dinara po izvršenju. Zahvaljujemo se svim korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze, a korisnike koji imaju problem sa isplatom duga za toplotnu energiju pozivamo da se jave u upravnu zgradu JKP „Energana“ Sombor kako bi pronašli rešenje prihvatljivo za obe strane.