JEDNA OD NAJLEPŠIH U SRBIJI: Rekonstruisana železnička stanica u Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Uređena železnička stanica u Sremskoj Mitrovici, nakon izvedenih radova, sada je jedna od najlepših u Srbiji!

“Infrastruktura železnice Srbije” u ovaj posao uložila je oko 33 miliona dinara, a reč je o najvećoj pojedinačnoj investiciji u uređenje staničnog objekta u ovoj godini.

Tokom radova u proteklom periodu, na objektu železničke stanice zamenjena je fasadna stolarija i bravarija, uređena je fasada sa osvetljenjem. Završeno je unutrašnje uređenje predvorja, svečane sale i službenih prostorija. Sanirana je krovna konstrukcija i zamenjeni su oluci. Postavljene su elektro, gromobranske i komunikacione instalacije.

Saniran je vodovod i kanalizacija, hidro i termo izolacija, protivpožarna zaštita i urađeno je parterno uređenje, a postavljena je i rampa za pristup invalidskim kolicima.

Železnička stanica u Sremskoj Mitrovici prvi je železnički objekat izgrađen u Srbiji nakon završetka Drugog svetskog rata. Prilikom samog uređenja stanice, “Infrastruktura železnice Srbije” vodila je računa o tome, da bude zadržan osnovni stanični izgled zgrade, u nastojanju da Mitrovica dobije moderan objekat.

Tokom ove godine “Infrastruktura železnice Srbije” uložiće oko 150 miliona dinara u uređenje železničkih stanica. Već su u prvoj polovini godine izvedeni radovi u Negotinu, Šidu, Kusatku, Kovačevcu, Rgotini, Oyacima i Karavukovu, a intenzivno se radi u  u Pirotu, Lazarevcu, Mladenovcu i Vranjskoj Banji. Na taj način nastavljen je projekat uređenja staničnih objekata širom Srbije, koji je započet lane, kada je investirano oko 100 miliona dinara.

Tako će za dve godine na srpskim prugama biti uređeno šezdesetak železničkih stanica, koliko ih nije rekonstruisano godinama, pa i decenijama unazad.

Foto: Youtube/printscreen/ Infrastruktura železnice Srbije

Preuzeto: SrbijaDanas