Jedno gradilište zatvoreno, a drugo otvoreno

Jedne od najmodernijih i najlepših jaslica u Srbiji od 03. septembra su počele da rade u Apatinu. Radovi ove izuzetno značajne investicije završeni su u predviđenom roku, a ono što je ostalo da se završi, to je pristupni put sa parking prostorom ka jaslicama.

Od Jevte Milojevića, pomoćnika predsednika opštine za investicije, saznajemo da su i ti radovi u završnoj fazi, te smo na licu mesta zabeležili nekoliko fotografija asfaltiranja puta, a koje će već danas biti završeno.

– U pitanju je prilaz, a ne ulica. Roditelji će ovde moći da se parkiraju na oko 25 mesta i svoje dete odvedu u vrtić, a s druge strane, automobilom ne mogu prići jaslicama, jer je bezbednost dece na prvom mestu, rekao je Milojević.

Prema rečima pomoćnika predsednika opštine za investicije, lokalna samouprava je već angažovala i pejzažne arhitekte, te će, čim se steknu povoljni vremenski uslovi, i zelena oaza oko vrtića biti urađena. Prema planu, ti radovi treba da budu gotovi već u oktobru mesecu.

Istog dana kada su završeni radovi na gradilištu u novim jaslicama, otvoreno je novo u ulici Majora Tepića. U pomenutoj ulici će se raditi atmosferska kanalizacija, osvetljenje i asfaltiranje kao i kolski prilazi do kuća i trotoari, a vrednost celokupnog posla je 5 miliona dinara koje je obezbedila lokalna samouprava.

-Posao je dobio “Somborelektro” i oni će posao završiti za jedno 15 do 20 dana. Već postoji fekalna kanalizacija što će u mnogome skratiti posao, a i reč je o jednom maloj ulici tako da bi veoma brzo radovi trebali biti završeni.- rekao je pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije, Jevto Milojević.

Milojević je dodao da je sezona građevinskih radova nešto kasnije počela ali da se radi mnogo da se svi poslovi završe do decembra. -U ulici Petefi Šandora smo uradili samo atmosfersku kanalizaciju što nije naša greška. Čeka se Elektrodistribucija da izvrši kabliranje, a sve dok se to ne uradi mi ne možemo da krenemo sa radovima i to je veliki problem za građane u ovoj ulici kao i za regulaciju saobraćaja. Ja molim građane da se strpe i nadam se da će sav posao u ovoj ulici biti vrlo brzo završen. – dodao je Jevto Milojević.

Izvor tekst i foto: www.radiodunav.com, www.025info.rs, soapatin.org