Joker dočekuje Sivac

Duel između somborskog Jokera i Sivca, koji se igra u okviru 10. kola grupe A, na programu je u nedelju od 18:30 časova. Somborci su ekipa koja pretenduje na prvo mesto i do sada su jedino poraženi na gostovanju u Apatinu od Dunava 2014, pa je sasvim izvesno da će dati sve od sebe da ostvare još jedan u nizu trijumfa. Sivčani su u prošlom kolu pretrpeli ubedljiv poraz u Apatinu, samim time još jedanput dokazali da bodove osvajaju uglavnom na domaćem parketu i mali su izgledi da mogu iznenaditi odlične košakraše Jokera.

Dunav 2014, svoju utakmicu protiv OKK Spartak iz Subotice odigraće u sredu 11. decembra, na svom terenu, sa početkom u 20 časova. Razigrani Apatinci ne bi trebalo da imaju većih problema sa gostima koji su pretposlednji na tabeli, dok je domaćin za sada ekipa sa stoprocentnim učinkom.

U grupi B, košarkaši Apatina večeras od 19:30 časova gostuju u Senti, istoimenom protivniku. Domaćin Apatinaca je nanizao pet uzastopnih poraza i teško je predvideti konačan ishod ovog susreta, jer ekipa Apatina ove sezone daje veliku minutažu mladim igračima, koji nemaju dovoljno iskustva, pa su moguće velike oscilacije u igri koja često zna da utiče na konačan rezultat. U ovoj grupi, tabela je dosta nejasna jer mnoge ekipe nisu odigrale svoje utakmice, pa imaju od pet do osam odigranih susreta, što daje pogrešnu sliku o kvalitetu ekipa.

Jovan Banjac