JOŠ JEDNO ZAVEJANO SRPSKO MESTO: Meštani sela Krnjače strepe od novih padavina, bez struje i izolovani

U pribojskom selu Krnjača padavine su napravile kolaps, a najavljene su i nove padavine.

I dok su regionalni putevi očišćeni i prohodni, prilazni putevi do većina kuća i dalje su potpuno zavejani. Takva situacija je u pribojskom selu Krnjača gde su padavine napravile kolaps, snežni pokrivač i dalje je oko 60 centimetara, a najavljene su i nove padavine.

 – Imamo strah od novog snega. Prošao je jednom neki čistač posle koga je ostalo 30 cm snega na putu, samo je gore napravio, automobilom se ne može nikuda. Ovde nemamo veće traktore i nismo u mogućnosti sami da očistimo, potrebno je da dođe jača mašina da bi se sa kolovoza sve uklonilo. Samo da nam se očisti put za Babine, ovako smo izolovani, a i struje nam svako malo nestaje. Ako preko ovog sada utabanog snega na putu padne još neki centimetar, onda ni “nivom” neće moći da se prođe – rekao je Zoran Radović iz sela Krnjača.

selo Krnjača

Foto: RINA 

Veliki probelmi sa elektro-snadbevanjem nisu zaobišli ni ovaj deo Srbije, a oko 60 meštana iz osam mesnih zajednica čak su i protestvovali ispred pogona Elektrodistribucije u Priboju.

– Nije samo sneg problem, struje nestaje i zimi i leti. Živeti u takvim okolnostima u 21. veku je nezamislivo. Česti prekidi, pa potom dolasci uzrokuju kvarove na električnim aparatima, a namirnice iz frižidera i zamrzivača često više nisu za upotrebu – rekli su okupljeni meštani.

Preuzeto: Srbija Danas