Jubilarni sportski susreti osoba sa smetnjama u razvoju

Jubilarni deseti sportski susreti osoba sa smetnjama u razvoju okupili su danas učesnike iz Sombora, Apatina, Novog Sada, Feketića i Odžaka.

Domaćini su bili članovi Udruženja za pomoć MNRO opštine Odžaci sa svojim nastavnicima i roditeljima.

– Posebno nam je drago da se naši sportski susreti održavaju na “Dan izazova” 30. maj, tako da smo u saradnji sa opštinom Odžaci i Sportskim savezom opštine Odžaci imali zadovoljstvo da uzmemo učešće i budemo deo te velike međunarodne manifestacije – ističe Milinka Studen, sekretar odžačkog udruženja.

– Naši korisnici uvek rado dolaze u Odžake i raduju se ovim susretima, a mi se radujemo njihovom druženju, učešću u sportu i razmeni iskustava sa kolegama, što nam jako puno znači – kaže Aleksandra Staničkov iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Vuk Karadžić” u Somboru, gde radi kao nastavnik u dnevnom boravku.

Discipline u kojima su se takmičile osobe sa smetnjama u razvoju prilagođene su njihovim mogućnostima. Susretima je i ove godine prisustvovala Bojana Đuran, sekretar Saveza udruženja za pomoć MNRO AP Vojvodine.

– U Vojvodini imamo 26 organizacija, a udruženje iz Odžaka mogu da pohvalim jer je stvarno jedno od boljih. Mogu biti uzor svim drugim udruženjima koja deluju samostalno i nisu pri nekoj školi – kazala je Đuran.

Na otvaranju susreta nastupili su najmlađi članovi Foklornog studija Odžaci, a sve prisutne zabavio je poznati animator za decu Peđolino.

Sportski susreti osoba sa smetnjama u razvoju održani su pod pokroviteljstvom lokalne samouprave u Odžacima i uz podršku drugih donatora i ljudi dobre volje. Takmičenjima je prisustvovala članica Opštinskog veća zadužena za socijalnu zaštitu, Ivana Pustinjaković.

Izvor: Radio Odžaci