Kadeti Tekstilca i pioniri Lidera jesenji prvaci svojih liga

Završen je prvi deo prvenstva 2018/2019 u vojvođanskim i područnim fudbalskim ligama za omladince, kadete i pionire. Kada se radi o ekipama iz opštine Odžaci, proteklu takmičarsku polusezonu su obeležili kadeti Tekstilca i pioniri Lidera koji su osvojili titule jesenjeg prvaka u svojim ligama.

Kadeti odžačkog Tekstilca su do prvog mesta na kraju jesenjeg dela prvenstva u Drugoj vojvođanskoj ligi – grupa “Sever” došli zabeleživši pet pobeda i jedan minimalni poraz u gostima kod ekipe Srbobrana.

U Drugoj omladinskoj ligi Vojvodine – grupa “Sever” takmiči se ekipa Poleta iz Karavukova koja je prvi deo prvenstva završila na poslednjem mestu na tabeli. Karavukovčani imaju sedam poraza i jednu pobedu, koju su ostvarili protiv ČSK Pivare na domaćem terenu.

Jesenji prvak je ekipa Nerš Ištvan iz Totovog Sela.

U Pionirskoj ligi PFS Sombor – grupa “Centar” titulu jesenjeg prvaka osvojila je ekipa Lidera iz Odžaka koja je u deset odigranih utakmica u prvom delu prvenstva ostvarila devet pobeda i jedan remi.

Pioniri odžačkog kluba su nerešeno odigrali u poslednjem jesenjem kolu u gostima na terenu najbližeg pratioca Borca iz Bačkog Gračaca, koji će prezimiti na drugom mestu na tabeli.

Inače, u ovoj ligi ima najveći broj ekipa pa je i takmičenje najduže trajalo, sve do polovine novembra.

ŽAK iz Sombora je osvojio titulu jesenjeg prvaka u Kadetskoj ligi PFS Sombor. Tri ekipe iz opštine Odžaci se nalaze u donjem delu tabele.

Fudbaleri apatinske Mladosti bili su najbolji u prvom delu Omladinske lige PFS Sombor. Predstavnici opštine Odžaci u ovom rangu su Omladinac iz Deronja i OFK Odžaci.

Izvor: Radio Odžaci