Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kako se kuva sutlijaš za bebe, a kako za stariju decu?

Sutlijaš

Sutlijaš je odličan obrok za vaše mališane, a mogu da ga jedu i bebe od 6 meseci. Međutim, postoji razlika u pripremi i važna je.

Sutlijaš je odlična hrana za decu. Može da služi kao doručak, večera ili kao zdrav slatkiš, zavisno do doba u kom je dete.

Pored toga, ono što je takođe veoma važno jeste da je pirinač bezglutenska žitarica i da mogu da je jedu bebe već od 6. meseca. Za prve kašice sutlijaš kuvajte na vodi, a za decu stariju od godinu dana, kada uvedete kravlje mleko, možete da ga kuvate i na mleku i dobićete bolji ukus.

Takođe, sutlijaš možete kombinovati sa brojnim drugim namirnicama kao što su jabuke, banane, crveno voće, kakao, cimet, suvo grožđe… Isprobajte razne kombinacije i pronađite omiljenu za vaše dete, ali uvek vodite računa da su ti dodaci prilagođeni uzrastu i da ih je i ranije probalo.

Ono što treba da znate jeste i da se majčino mleko i adaptirano mleko ne kuvaju, pa ukoliko želite da detetu mlađem od godinu dana ponudite sutlijaš na mleku, možete ga skuvati malo gušće i razrediti adaptiranim ili majčinim mlekom koje je pripremljeno po uobičajenoj procedutri.

Recept za bebi sutlijaš sa jabukom

Potrebno je:

2 šake pirinča.
0.5 l vode.
Jedna manja jabuka.
Priprema:

Oljuštite jabuku, iseckajte i skuvajte. Nakon toga skuvajte pirinač u drugoj posudi dok ne omekani potpuno. Sastavite kuvanu jabuku i pirinač i izblendajte ili izgnječite. Ukoliko je gusto, možete ga razrediti sa vodom u kojoj ste kuvali jabuku ili adaptiranim ili majčinim mlekom.

Tagovi:
Pročitajte još: