Karatisti „Hajduka“ nastavljaju sa uspesima

Članovi Karate kluba „Hajduk“ nastavljaju da nižu uspehe. Sjajan učinak karatisti iz Kule su zabeležili na tradicionalnom međunarodnom turniru „Trofej Rakovice 2019“, koji je održan u Beogradu. Na ovom prestižnom takmičenju, koje je specifično po tome što se učesnici nadmeću samo u borbama, Karate klub Hajduk je nastupio sa 18 pojedinaca i čak 5 ekipa, koji su osvojili brojna odličja, kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji. Dovoljno je reći, osam zlatnih medalja, od kojih pet u pojedinačnoj konkurenciji, a osvojili su ih junior Dušan Veselinović u kategoriji do 76 kilograma, juniorka Natalija Seratlić u kategoriji do 53 kilograma, nada Matea Kalmar u kategoriji do 54 kilograma, i pionirke Lana Ljubenković u kategoriji do 36 i Mia Vojčena i kategoriji do 37 kilograma.
Svih pet ekipa Hajduka se okitilo medaljama. Osvojena su tri najsjajnija odličja. Zlatne medalje su osvojili tim kadeta u sastavu Marko Međedović, Marko Pucar, Luka Giric, Glorijan Štrangar i Rastko Baturan, tim kadetkinja u sastavu Aleksandra Đikić, Miona Knežić, Matea Kalmar i Milana Korica, kao i tim ženskih nada u sastavu Milana Korica, Matea Kalmar, Miona Knežić i Dorotea Tošić. Srebrnu medalju osvojio je tim pionirki u sastavu Lana Ljubenković, Mia Vojčena i Anastasija Gažo, dok je bronzanu medalju osvojio tim muških nada u sastavu Marko Pucar, Rastko Baturan, Glorijan Štrangar, Miloš Vuković i Lazar Andesilić.
S obzirom na ukupan učinak svojih članova Karate klub Hajduk je u generalnom plasmanu u veoma jakoj konkurenciji osvojio treće mesto i dodeljena mu je nagrada koja se sastoji od vaučera za nabavku sportske opreme.
Ono što posebno treba istaći je učinak Matee Kalmar, koja je na „Trofeju Rakovica 2019“ osvojila tri zlatne medalje, jednu u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji nada, i dve u ekipnoj u kategoriji nada i kadetkinja, pa je i to bio jedan od razloga zbog čega je pozvana u Reprezentaciju Srbije koja će učestvovati na prestižnom međunarodnom turniru „Tuzla Open“ koji će biti održan u danima predstojećeg vikenda.