Karatisti Mladosti nastupili na Kupu Srbije za mlađe kategorije

Na Kupu Srbije u karateu za mlađe kategorije koji je održan 24. novembra u Beogradu, za Sportski borilački klub “Mladost” iz Odžaka nastupilo je četvoro takmičara u devet pojedinačnih kategorija i jedna ekipa.

Takmičenje je organizovano u katama i borbama, pojedinačno i ekipno za petliće, poletarce i pionire. Karatisti “Mladosti” osvojili su ukupno četiri medalje, u kategorijama sa velikim brojem takmičara.

Srebro je pripalo Nini Stojić – starije pionirke kate i Nenadu Vasiću – stariji pioniri borbe -30 kg, dok su se bronzom okitili Nenad Vasić – stariji pioniri kate i ekipa starijih pionira borbe u sastavu Nenad Vasić, Mateja Đelić i Luka Stojiljković.

Osim osvajača medalja, odlično se u pojedinačnoj kategoriji borio i Luka Stojiljković, koji je zauzeo peto mesto, kao i Mateja Đelić koji je završio na osmom mestu.

Organizatori Kupa Srbije bili su Šotokan karate savez Srbije i KK “Tora” iz Beograda, a učestvovalo je 400 takmičara iz 37 klubova.

Narednog vikenda takmičari odžačkog kluba nastupiće na Kupu Srbije u karateu za starije takmičare u Beogradu i turniru “Beogradski pobednik”, takmičenju u vušu kung fu sportu.

Izvor: Radio Odžaci