Karatistima Mladosti petnaest medalja na Kupu Vojvodine u Bečeju

U Bečeju je 18. novembra održan Kup Karate federacije Vojvodine uz učešće 350 takmičara iz 20 klubova. Takmičenje je održano u borbama i katama pojedinačno i ekipno. Organizatori su bili Šotokan karate savez Srbije, Karate federacija Vojvodine i KK “Partizan” iz Apatina.

Za Sportski borilački klub “Mladost” iz Odžaka nastupilo je 15 takmičara pojedinačno i tri ekipe u 18 takmičarskih disciplina koji su osvojili ukupno 15 medalja.

Zlatom su se okitili Marko Prodanović – kadeti kate, Sara Milosavljević – ženske nade borbe +42 kg, Milan Prodanović – veterani kate i ekipa ženskih nada u borbama u sastavu Sara Milosavljević, Anđela Jovanović i Željana Velemir.

Srebro su osvojili Anđela Jovanović – ženske nade borbe +42 kg, Nenad Vasić – stariji pioniri kate, Boris Segedi – seniori kate, Boris Segedi – seniori borbe -77 kg i Milan Prodanović – veterani borbe.

Dve bronze osvojila je Dajana Velemir – mlađe pionirke kate i mlađe pionirke borbe -30 kg, a isto odličje pripalo je Nenadu Vasiću – stariji pioniri borbe -30 kg, Mateji Đeliću – stariji pioniri borbe +30 kg, Filipu Livaji – kadeti borbe +65 kg i ekipi starijih pionira u borbama u sastavu Luka Stojiljković, Mateja Đelić i Nenad Vasić.

Kup Vojvodine je bio kvalifikaciono takmičenje za Kup Srbije u Beogradu, na koji su se plasirali svi takmičari kluba iz Odžaka. Ovoga puta, najviše su se istakle Sara Milosavljević i Anđela Jovanović, koje su u jakoj konkurenciji pobedile sve svoje protivnice i na kraju međusobno odmerile snage u finalnoj borbi +42 kg. Najzaslužnije su i što se ekipa ženskih nada okitila zlatnom medaljom.

Izvor: Radio Odžaci