KATASTROFA! PROCURELI PODACI POLA MILIJARDE KORISNIKA FEJSBUKA: Pokradene informacije! U SRBIJI HAKOVANO 163.000 LJUDI!

Lični podaci pola milijarde ljudi procureli su sa njihovih profila na Fejsbuku.
Procurile informacije uključuju telefonski broj, Fejsbuk ID, puno ime, lokaciju, prošle lokacije, datum rođenja, adresu e-pošte, status veze i biografiju.

Osetljivi lični podaci za preko pola milijarde korisnika Fejsbuka procurili su ranije danas na hakerski forum – to je potencijalni rizik za milione trgovaca kripto valutama i ljudi koji sada mogu biti ranjivi na razne napade.

Ove informacije je otkrio Alon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme Hudson Rock, koji je ranije danas na Tvitteru to objavio. 

Prema ovom analitičaru, curenje podataka je povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019. U januaru 2021. godine postalo je poznato da su hakeri mogli da koriste informacije za pristup brojevima telefona korisnika; curenje se sada proširilo na Facebook ID, puno ime, lokaciju, prošlu lokacija, datum rođenja, (ponekad) adresu e-pošte, datum otvaranja računa, status veze i biografija.“

Prema Galu, informacije bi sada mogle da omoguće hakerima i prevarantima za razne vrste prevara kao i da posluže za svrhe marketinga. 

 Prema Galu, u najvećoj opasnosti su korisnici kriptovaluta. 

U Srbiji je na ovaj način hakovano oko 163.000 profila. 

Preuzeto: kurir.rs