Klinički centar Vojvodine za ŠEST MESECI dobiće novo ruho: Stiže i NOVA OPREMA za klinike

Pokrajinska Vlada izdvojila više od 200 miliona dinara za radove.

Posle 110 godina od izgradnje počela je sveobuhvatna rekonstrukcija Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, za šta je pokrajinska vlada izdvojila 217 miliona dinara.

Ovaj objekat biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine – izjavio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je podsetio na to da su u toku i radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, gde je, kako je rekao, pronevereno više od 210 miliona dinara, a sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorena je i rekonstrukcija Poliklinike.

bolnica

Foto: vojvodina.gov.rs

Predsednik Mirović posetio je danas i novoizgrađeni objekat Klinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansirala Pokrajinska vlada.

– Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova Klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja. Za protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstvenom sistemu, a vrednost opreme koja je isporučena Kliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara – dodao je predsednik Mirović.

Igor Mirović

Foto: vojvodina.gov.rs

Cilj je, kako je naglasio, kompletna rekonstrukcija i unapređenje zdravstvenog sistema.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da su u Kliničkom centru završene četiri klinike, a da se radi uporedo i na rekonstrukciji sedam klinika.

– Imamo završen projekat i obezbeđena sredstva i za rekonstrukciju Klinike za urologiju, Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju i Klinike za plastičnu hirurgiju i na proleće nas čeka i taj posao. Plan nam je da 2021. godine imamo rekonstruisane sve klinike KCV – rekao je sekretar Gojković.

U Kliničkom centru Vojvodine prošle godine je pregledano 600.000 pacijenata u Poliklinci, hospitalizovano više od 6.000 pacijenta u KCV, a na svet je došlo više od 6.000 beba na Klinici za ginekologiju.

– U ime 3.300 zaposlenih posebno zahvaljujem pokrajinskoj vladi, koja je prepoznala potrebu za rekonstrukcijom naših klinika i nabavkom najsavremenije medicinske opreme, u cilju unapređenja lečenja – rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

Preuzeto: Srbija Danas