Klizalište prvi put u Odžacima-počela montaža

Na platou ispred Sportskog centra Odžaci, počela je montaža klizališta, koje će prvi put, od ove godine, postati redovan deo zimskog programa ove opštine. Klizalište se nalazi u vlasništvu lokalne samouprave, a kupljeno je po ceni od 4,6 miliona dinara, sa porezom na dodatnu vrednost. 

“Ovo je svakako jedan novi sadržaj za opštinu Odžaci, kako za mlađu tako i za stariju populaciju, koja će za vreme zimskih praznika uvesti radost i pozitivno raspoloženje svima koji ovde dođu”, rekla je predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković i dodala “ono što je najbitnije jeste to da je klizalište kupljeno i u trajnom je vlasništvu opštine Odžaci, tako da će ove a i svake naredne godine na ovom istom mestu, građani imati priliku za jedan ovako lep vid zabave i rekreacije”.

Pomoćnik predsednice Igor Praća, istakao je da je ovo samo još jedan dokaz da lokalna samouprava radi u interesu svojih građana, te da sada građani neće morati svoju decu da voze u obližnje gradove, kako bi uživali u čarima klizanja.

U okviru klizališne sezone, obezbeđena je i besplatna školica klizanja, svakog radnog dana od 09:00 do 10:00 i od 16:00 do 17:00 časova, dok će radno vreme biti od 10:00 do 13:00 i od 17:00 do 22:00 časa.

Direktor Sportskog centra Odžaci, Miroslav Stanković, objašnjava da su pripreme za klizalište počele pre mesec dana, ali da otvaranje zavisi od vremenskih uslova, jer visoke temperature ne odgovaraju formiranju leda.

“Bilo je neophodno prilagoditi teren za postavku klizališta, takođe postavljeni su reflektori, kao i novo ozvučenje. Samo klizalište će biti spremno za rad 15. decembra, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Zbog najavljenih visokih temperatura ukoliko bude nekih izmena, javnost će biti obaveštena putem medija.”

Građanima će na raspolaganju biti 80 pari klizaljki za iznajmljivanje. Cena ulaznice za decu do 18 godina je 100 dinara, dok je za starije od 18, cena 200 dinara.