Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Konačna lista poslodavaca za program Moja prva plata do 27. novembra

Prijavljivanje nezaposlenih zainteresovanih za uključivanje u program “Moja prva plata” traje do 8. novembra, a proces izbora kandidata od strane poslodavaca koji je započeo uporedo trajaće najkasnije do 15. novembra, saopštila je danas Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).
Prijavljivanje je počelo od 8. oktobra, a konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca biće objavljena na portalu “Moja prva plata” do 27. novembra.Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i nezaposlenog, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, obavljaće se u periodu od 28. novembra do 14. decembra.
Poslodavac može odabrati kandidata pre isteka roka za prijavu nezaposlenih, ali ga može radno angažovati i uključiti u program tek po zaključivanju ugovora.
Program predviđa devetomesečno osposobljavanje na konkretnim poslovima, a za te namene opredeljeno je dve milijarde dinara.
Kako je ranije saopšteno 10.000 kompanija iskazalo je interesovanje i ponudilo približno 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta.

Tagovi:
Pročitajte još: