Konkurs za finansiranje i sufinansiranje za obnovu osnovnih i srednjih škola i domova učenika

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje raspisao je juče Konkurs za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije za obnovu osnovnih i srednjih škola i domova za učenike za koju je izdvojeno nešto više od 45 miliona dinara, saopštio je taj sekretrarijat.

Potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš rekao je da taj sekretarijat prepoznao veliki značaj i potrebu da se te ustanove obnove.

Kako je naveo, đacima treba obezbediti dobre uslove za pohađanje nastave kako bi mogli da se nesmetano usredsrede na učenje, a konkurs pruža pomoć ustanovama već na prvom koraku u ostvarivanju tog cilja.

Sekretarijat je za obnovu tih ustanova ove godine izdvojio ukupno 45.275.000 dinara, od toga 27.125.000 dinara za osnovno obrazovanje i vaspitanje, 16.150.000 dinara za srednje obrazovanje i vaspitanje, dok je za ustanove učeničkog standarda predviđeno dva miliona dinara.

Izrada tehničke dokumentacije neophodna je kako bi nadležni organi odobrili građenje novih objekata ili izvođenje radova na postojećim objektima koje koriste ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja i učeničkog standarda na teritoriji Vojvodine.

Kako je saopšteno, uslovi konkurisanja objavljeni su u “Službenom listu AP Vojvodine”, u dnevnom listu „Dnevnik”, kao i na sajtu Pokrajinskog sekretarijata. Rok za podnošenje prijava na konkurs je do 27. februara. Rezultati će biti objavljeni na internet prezentaciji sekretarijata.