Konkurs za robni znak “Najbolje iz Vojvodine” biće raspisan 28. maja

Kako prenosi portal agrofin.rs, Pokrajinska Vlada nedavano je usvojila predlog Sekretarijata za privredu i turizam za vraćanje robnog znaka “Najbolje iz Vojvodine”, koji je ustanovljen još 2006. godine, ali je njegovo dodeljivanje prekinuto deset godina kasnije. Konkurs za dodelu ovog priznanja, kako je rečeno u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam biće raspisan 28. maja. Očekuje se da će najmanje desetak privedenih subjekata uspeti da svoje proizvode “okite” ovim prestižnim znakom. Oznaku će moći da dobiju samo proizvodi čije spravljanje se odvija isključivo na teritoriji Vojvodine i u celom procesu proizvodnje se poštuju ekološki standardi.

“Veoma je bitno da se, po ugledu na svetske i evropske regione, definišu proizvodi koji se ovde kod nas u Vojvodini prave kao i sve usluge. Tim pre što planiramo da dodelu znaka “Najbolje iz Vojvodine”  proširimo i na ugostiteljske usluge”, rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Podsetimo, ovaj prestižni robin znak do sada su dobili najbolji prehrambeni, zanatski i industrijski proizvodi u pokrajini. Među njima su prirodni sok od cvekle “Slovan progresa” iz Selenče, čajna kobasica industrije mesa “Toplola” iz Bačke Topole i vrcani Fruškogorski lipov med “Hunjadi” iz Petrovaradina.

B.K.

Preuzeto: agrofin.rs